Skip to main content
Christian Eede
3 June 2024, 18:00

Hackersgroep beweert de persoonlijke gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-gebruikers te hebben gestolen

De groep, bekend als ShinyHunters, heeft de gestolen gegevens te koop aangeboden voor $ 500.000

ticket master

Hackgroep ShinyHunter zegt de persoonlijke gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-gebruikers te hebben gestolen.

De totale hoeveelheid data die de groep na de hack in bezit zou hebben bedraagt ​​1,3 terabyte. Het omvat klantinformatie zoals namen, adressen en e-mailadressen, evenals creditcardinformatie, waarvan wordt gezegd dat deze details bevat, waaronder vervaldata en de laatste vier cijfers van creditcardnummers.

ShinyHunters heeft de gegevens te koop aangeboden voor een prijs van 500.000 dollar via BreachForums, het dark web-platform dat de hackgroep in 2022 heeft opgezet, met de suggestie dat Ticketmaster de prijs als losgeld moet betalen om te voorkomen dat de informatie wordt verkocht. aan andere partijen.

Ticketmaster heeft nog niet gereageerd op het vermeende datalek.

Als het datalek inderdaad wordt geverifieerd, zou dit de grootste hackoperatie ooit kunnen zijn, aangezien 560 miljoen mensen getroffen zullen zijn en zulke belangrijke persoonlijke informatie zal zijn gestolen.

Live Nation, het moederbedrijf van Ticketmaster, wordt momenteel aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ), dat beweert dat het bedrijf zich bezighoudt met 'onwettig, concurrentieverstorend gedrag om zijn monopolistische controle uit te oefenen over de live-evenementenindustrie in de Verenigde Staten'.

Het antitrustonderzoek van het DOJ naar Live Nation-Ticketmaster, dat in 2010 is gefuseerd, is sinds 2018 aan de gang, waarbij de controverse over de ticketverkoop van Taylor Swift Eras in 2022 en meerdere door fans geleide class action-rechtszaken tegen Ticketmaster de schijnwerpers opnieuw op zijn praktijken en markt richten. bereik.

Songkick, een tool voor het ontdekken van concerten, klaagde Live Nation-Ticketmaster in 2015 aan wegens concurrentieverstorend gedrag. Live Nation schikte de rechtszaak in 2018 voor $ 100 miljoen.