Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
15 January 2024, 9 PM

Charlotte de Witte lanceert nieuw label gewijd aan de Belgische dancemuziekgeschiedenis, Époque

De eerste release op het label zal een remix zijn van Push's iconische trance anthem 'Universal Nation' door Charlotte de Witte zelf

Charlotte de witte

Charlotte de Witte heeft een nieuwe imprint gelanceerd met een focus op de geschiedenis van de Belgische dancemuziek.

Èpoque is het nieuwste merk dat zich aansluit bij de KNTXT-stal van de techno-dj en producer, en zal een platform zijn voor remixen van iconische nummers uit de legendarische elektronische muziekgeschiedenis van het land, met name in de jaren '90 en vroege jaren '00. De eerste release op het label is een remix van Push's iconische trance-anthem 'Universal Nation' uit 1998 door Charlotte de Witte zelf, die op 25 januari wordt uitgebracht. Je kunt hieronder enkele clips bekijken waarin ze de remix dropt. 

Het label is een directe uitloper van een onderzoeksproject naar de cultuur en het erfgoed van het nachtleven in België, waarmee het een naam deelt. Het online archief bevat een diepgaande blik op Cherry Moon, een van de langstlopende locaties voor dansmuziek van het land die sinds 1991 gokkers verwelkomt, wat heeft geleid tot een reeks kleding met als thema het adres. De Witte nam ook een mix op als eerbetoon aan de club, die beschikbaar is via Apple Music. 

"Époque is een Belgisch label en uitgaansarchief van @kntxtmusic en @charlottedewitteusic", luidde de Instagram-post die het nieuws aankondigde. "In samenwerking met clubs en labels, vroeger en nu, vangen we de geest en levensstijl van onze vervlogen discotheekcultuur. Het Époque-label remixt iconische tracks, brengt danceklassiekers terug en gebruikt clubherinneringen en esthetiek om ze te vertalen naar unieke nieuwe tracks geproduceerd door de huidige elektronische scene." 

Volgende maand speelde de Witte onder meer Alignment, Chris Liebing, Nico Moreno en meer een evenement dat de hele nacht duurde in Flanders Expo, Gent, België, met naar verwachting 20.000 aanwezigen.

Update 16/01/2024: Dit verhaal is bijgewerkt met informatie over de eerste release op Époque