Skip to main content
Marissa Cetin
22 June 2024, 18:44

Jeff Mills kondigt nieuw album ‘The Eyewitness’ aan en deelt track

De productieve techno-DJ en -producer uit Detroit brengt zijn tweede album in 2024 uit. Het is volgende maand verkrijgbaar en gaat over thema's als shock en trauma

Jeff Mills
Credits: Jacob Khrist

Het album van Jeff Mills, 'The Eyewitness', verschijnt volgende maand. Luister hieronder naar de nieuwe single 'Those Who Worked Against Us (Vendetta Mix)'.

De nieuwe negen nummers tellende LP van de techno-initiatiefnemer uit Detroit behandelt thema's als trauma en shock en wordt door het label, Mills' eigen Axis Records, beschreven als "een album gemaakt om een tegengif te zijn voor de bescherming van onze geestelijke gezondheidstoestand". Openingsnummer 'In A Traumatized World' zet het verhaal van het album neer als "Het verhaal van wat er is gebeurd om de mensheid over the point of no return te duwen", aldus de aankondiging van het label. De LP verschijnt op 7 juli.

"Trauma en het shockeffect ervan, dat wat overblijft van de harde realiteit, is zo impactvol dat het invloed heeft op hoe je je verhoudt ten opzichte van alles en iedereen om je heen", zei Mills in een persverklaring over de nieuwe LP . "Er ontwikkelt zich een nieuw soort psychologische beweging. Grenzen worden versterkt. Relaties worden verdiept. Een beschadigd kortstondig systeem zweeft doelloos. Kwetsbaar voor en door alles wat doet denken aan een betere toekomst. De waarheid over feiten werd een satirische monoloog, doodlopende uitdrukkingen die geen kritische inhoud hebben. We kennen allemaal iemand die zo is of zal zijn."

Dit is het tweede nieuwe album van de productieve technolegende uit 2024, na het kosmische 'The Trip – Enter The Black Hole' in maart, dat werd begeleid door een live audiovisuele show in Tokio. De vinylversie van de LP werd gemasterd en geperst om achteruit te draaien.

Luister naar 'Those Who Worked Against Us (Vendetta Mix)'.