Skip to main content
Christian Eede
24 October 2023, 09:00

Fatboy Slim hologram speelt verrassingsshow boven Alexandra Palace

Een 50 meter hoge Norman Cook was vorige week te zien boven de iconische Noord-Londense locatie

Fatboy Slim Credit: Samir Hussein/Getty Images for EE
Credit: Samir Hussein/Getty Images for EE

Mensen die afgelopen donderdag (19 oktober) de legendarische Noord-Londense concertlocatie Alexandra Palace passeerden, kregen een speciale verrassing in de vorm van een op hologrammen gebaseerde Fatboy Slim-set.

Als onderdeel van een koppeling met mobiel netwerkbedrijf EE was de DJ, echte naam Norman Cook, te zien dj'en in hologramvorm, oplopend tot 50 meter hoog en opgehangen aan twee kranen.

Het optreden zelf vond plaats in de zaal en werd geprojecteerd op mensen buiten. Het werd ook live gestreamd via de Instagram-pagina van EE en zag hem terugkeren naar Alexandra Palace na het spelen van een volledig uitverkochte show binnen in juni van dit jaar.

Nadat hij fans ook had opgeroepen om hun dansroutines in te dienen voor zijn hit 'Praise You', vergezelden video's van die dansen hem op een bepaald moment in de set als virtuele achtergronddansers. Ook andere klassiekers als 'Right Here, Right Now' en 'The Rockafeller Skank' kwamen in de set voor.

In een verklaring zei Fatboy Slim: "Gisteravond was een wilde rit! We namen de skyline van Londen over en schreven geschiedenis. Een enorme shout out naar al die fans die me vergezelden op 's werelds grootste holografische podium om een gloednieuw tijdperk voor EE te starten."

Bekijk hieronder beelden van de set.

Eerder deze maand bracht Fatboy Slim een 25-jarige jubileumeditie uit van zijn album 'You've Come A Long Way, Baby'.