Skip to main content
Christian Eede
20 July 2024, 13:00

Dekmantel kondigt een compilatie van 44 nummers aan ter ere van het 10-jarig jubileum

Het bevat nieuwe nummers van Jeff Mills, Peach, Kode9 en meer

Dekmantel

Dekmantel brengt een uitgebreide compilatie uit ter ere van de komende 10e editie van haar Amsterdam Festival,

De 44 nummers tellende release staat gepland voor release op vrijdag 13 september en bevat nieuwe nummers van een aantal artiesten die al lang verbonden zijn met het festival, evenals enkele die dit jaar voor het eerst op het evenement zullen optreden.

Naast een digitale release zal de compilatie beschikbaar worden gemaakt in een 7x12" vinyl boxset, waarbij elke plaat in de set wordt opgesplitst om het muziekbeleid van de huidige zeven podia op Dekmantel's hoofdlocatie deze zomer, het Amsterdamse Bos, te weerspiegelen.

'Dekmantel Ten: A Decade Of Dekmantel Festival' bevat nieuwe nummers van onder meer Jeff Mills, Peach, Kode9, Call Super, Steffi, Palms Traxx, Marcel Dettmann, Karenn, upsammy, Verraco, BADSISTA, Identified Patient, DJ Nobu, Adrian Sherwood en Eris Drew & Octo Octa, onder vele anderen.

Er zijn zeven nummers beschikbaar gemaakt voor vroege streaming, die één nummer beslaan van elke vinylplaat in de boxset. Hiertoe behoren nummers van Call Super, Nick León, Roza Terenzi, Introspekt en anderen. Je kunt ze hieronder beluisteren.

Het Dekmantelfestival, de 10e editie, vindt dit jaar plaats op verschillende locaties en duurt 10 dagen, met als hoogtepunt drie dagen vol actie op hoofdlocatie het Amsterdamse Bos. DJ Sprinkles, Ron Trent, Ben UFO & Joy Orbison, Helena Hauff, Call Super, Carista, Jeff Mills en Ash Lauryn behoren tot de acts die op het evenement zullen spelen.

Het festival van Dekmantel wordt later in augustus snel gevolgd door het Dekmantel Selectors-festival van dit jaar in Tisno, Kroatië.