Skip to main content
DJ Mag
20 November 2023, 09:00

Charlotte de Witte is 's werelds nummer 1 techno-dj in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

Charlotte de witte 18

Charlotte de Witte is 's werelds nummer 1 techno-dj in DJ Mag's Top 100 DJ's poll 2023.

De Belgische maestro Charlotte de Witte nam de prijs voor het tweede jaar op rij mee naar huis en stond dit jaar op nummer 18 in de poll, en is ook in 2023 haar stuwende technogeluid over de hele wereld blijven verdedigen. Van het hoofdpodium op Tomorrowland, Detroit's Movement en optredens met Ultra's Resistance-crew tot een tournee door Noord-Amerika, de Witte is niet te stoppen in het club- en festivalcircuit. Ze maakte dit jaar ook meerdere optredens op Ibiza, waar ze Joseph Capriati vergezelde voor zijn Metamorfosi-feest in Amnesia, evenals de Pyramid-crew. Terwijl ze haar donkere stijl van verwrongen, acid-getinte elektronica en magazijn-schuddende techno in de club serveert, heeft ze dit jaar ook tijd gevonden om in de studio te zijn.

Samen met haar partner in het leven en in de stand, Enrico Sangiuliano, bracht ze de gezamenlijke 'Reflections' EP uit, gevolgd door haar langverwachte 'Overdrive' EP - twee "energieke nummers bedoeld om luisteraars mee te nemen in de snelle sensatie die iemands turboversie van zichzelf ontgrendelt" - en vierde de release met een pop-upevenement van een week in New York City. Haar KNTXT-imprint en technoconcept rolt ook lekker op de achtergrond, met releases van Alignment, ONYVAA en Amazingblaze, waarbij het merk ook zijn KNTXT 2023-festival ziet, evenals verschillende overnames over de continenten. De Witte heeft zichzelf stevig gepositioneerd als een van de besten in techno, zonder tekenen van vertraging.

De prijzen werden bekendgemaakt tijdens een uitzending, georganiseerd door BBC Radio One's Arielle Free van The Standard, Ibiza. De show bevatte een iconisch optreden van David Guetta vanaf een klif op Ibiza, naast sets van vier toonaangevende dj's van unieke locaties die zich uitstrekten over vijf continenten.

De prijsuitreiking en volledige sets zijn nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DJ Mag. Chinese kijkers kunnen ook genieten van de show op NetEase Cloud Music, de exclusieve Top 100 DJ's resultaten partner voor de Chinese markt.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.