Skip to main content
Jack Ramage
30 June 2023, 14:31

Awakenings introduceert speciale ruimte voor bezoekers met een beperking

De ruimte is ontworpen om een rustgevende omgeving te bieden voor bezoekers die het nodig hebben

dj-mag-awakenings-festival-low-stimulus-space

Awakenings Summer Festival heeft een prikkelarme ruimte geïntroduceerd die is ontworpen voor bezoekers met een handicap. De speciale area, ontwikkeld in samenwerking met HandicapNL en Philips TV & Sound, is ontworpen om een serene en kalmerende omgeving te bieden voor bezoekers die het nodig hebben - met voorzieningen zoals een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, rustgevende geluiden en rustige beelden.

In de nieuw toegevoegde ruimte zullen ook medewerkers van HandicapNL aanwezig zijn die beschikbaar zijn om begeleiding te bieden, samen met extra ondersteuning van een medische vrijwilliger voor hulp. Er zal ook een behandelkamer zijn waar extra medische zorg kan worden verleend, evenals een gekwalificeerde begeleider die bij de ingang is gestationeerd om ervoor te zorgen dat alleen degenen die de ruimte echt nodig hebben, naar binnen kunnen gaan - en eventueel andere bezoekers naar de verschillende ontspanningsruimtes op het festivalterrein verwijzen.

Awakenings Summer Festival vindt plaats op 7-9 juli 2023 in Hilvarenbeek, Nederland. Acts op de line-up zijn onder andere Amelie Lens, Adam Beyer, Ben Böhmer, Tale of Us en meer. 

Nikki Schuurs, Sustainability Manager bij Awakenings, zei over de aankondiging van de nieuwe maatregelen: "We zijn ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om de schoonheid van festivals te omarmen. Bij Awakenings willen we ons inspannen om in de toekomst zoveel mogelijk barrières weg te nemen, te beginnen met de introductie van de prikkelarme ruimte. Veel mensen willen misschien festivals bijwonen, maar vanwege hun onvermogen of omdat ze niet voor langere tijd omringd willen - of kunnen - worden door grote menigten, kiezen ze ervoor om zich af te melden. We willen dit probleem aanpakken door oplossingen te bieden door dergelijke toevoegingen. Door kennis en ervaringen te delen, hopen we andere organisatoren van evenementen te inspireren om de festivalindustrie inclusiever en toegankelijker te maken." Schuurs ging verder. 

Daniëlle Schuurmans, directeur van HandicapNL: "We streven naar een wereld waarin mensen met een beperking niet te maken krijgen met beperkingen in de samenleving. Dit vraagt vaak om grote veranderingen, waarbij samenwerkingen met koplopers zoals Awakenings een enorme positieve impact hebben. In onze gedeelde visie om mensen samen te brengen, ongeacht verschillen, zijn we ongelooflijk blij dat Awakenings een van onze 10 festivalpartners is."

Weekend- en dagtickets voor Awakenings Summer Festival zijn hier verkrijgbaar.