Skip to main content
Marissa Cetin
5 July 2023, 09:21

Armin van Buuren brengt nieuwe single en video uit, 'Motive': Watch

Het is de eerste nieuwe muziek van de Nederlandse trancester sinds hij in maart zijn 'Feel Again'-albumtrilogie voltooide

armin-van-burren-new-single-video-motive-Bart-Heemskerk.jpg
Bart Heemskerk

Armin van Buuren heeft een nieuwe single en videoclip uitgebracht genaamd 'Motive'. Bekijk de video hieronder.

Het is de eerste nieuwe muziek van de Nederlandse trancester sinds hij in maart zijn 'Feel Again'-albumtrilogie voltooide. De single, die in mei furore maakte door van Buurens recente dj-sets zoals die op EDC Las Vegas, krijgt ook een uitgebreide mix op de officiële release, nu uit via zijn Armada Music-label.

"Hoewel het begrip motief vooral verwijst naar liefde en liefdesverdriet in de tekst van het nummer, denk ik dat er een bredere betekenis aan zit die de moeite waard is om op in te gaan", zei Armin van Buuren over het nieuwe nummer. "Soms, vooral als je merkt dat je beperkt, verdoofd of anderszins onderdrukt bent, moet je eerlijk zijn en jezelf afvragen wat je eigen motief is. Het verkrijgen van een nieuw perspectief kan de sleutel zijn tot het overwinnen van wat het ook is dat je tegenhoudt."

Vorige maand deelde van Buuren een door AI gegenereerde videoclip voor 'Easy To Love', featuring Matoma en Teddy Swims, van de derde 'Feel Again'-lp.

Armin van Buuren viert het 20-jarig jubileum van zijn geliefde 'A State Of Trance'-mixserie, met de 20e editie in mei. Eerder dit jaar was er ook een multimediale tentoonstelling in het Our House Museum in Amsterdam en afgelopen weekend op de Dockyards in Londen.

Bekijk de video 'Motive', geregisseerd door Denise Kim Mulder.

Play Video