Skip to main content
Declan McGlynn
15 January 2024, 11:00

Urbanista kondigt nieuwe hoofdtelefoon op zonne-energie aan

Het Scandinavische bedrijf heeft zowel zijn in-ear als over-ear cans geüpdatet

Urbanista

Het Scandinavische audiobedrijf Urbanista heeft zijn assortiment hoofdtelefoons op zonne-energie geüpdatet met extra ruisonderdrukking en nieuwe energiezuinige componenten. De draadloze in-ear Phoenix-reeks en de draadloze over-ear Los Angeles-reeks worden beide opgeladen met UV-stralen van de zon, via een hoesje op zonne-energie. De case heeft geen direct zonlicht nodig om op te laden, dankzij de Powerfoyle technologie. 

Urbanista stelt dat de draadloze oordopjes acht uur meegaan op een enkele lading, met in totaal 32 uur in combinatie met een volledig opgeladen hoesje. Ze kunnen traditioneel worden opgeladen via USB-C, hebben Bluetooth 5.2 en zijn IPX4 waterdicht - wat betekent dat ze in orde zijn met lichte regen of zweet, maar meer ook niet. Ondertussen zijn de over-ear-opties voorzien van een band op zonne-energie over de bovenkant van het hoofd om de zonnestralen op te vangen tijdens gebruik. Het bedrijf zegt dat de blikjes zelfs met binnenlicht kunnen worden opgeladen.

De nieuwe versie heeft een 3,5 mm-aansluiting toegevoegd voor als je bedraad wilt luisteren, en ze hebben ook on-ear detectie toegevoegd. Van beide modellen zijn de interne componenten geüpdatet om energiezuiniger te zijn, waardoor de mogelijkheden voor het opladen van zonne-energie verder zijn verbeterd. 

Opladen op zonne-energie is een nieuwe stap in de richting van het creëren van een levensvatbare duurzame muziekindustrie.