Skip to main content
Declan McGlynn
4 November 2023, 11:00

LANDR lanceert AI-aangedreven mastering-plug-in

Het OG AI mastering bedrijf brengt hun technologie naar je DAW

LANDR

LANDR heeft een nieuwe AI-aangedreven mastering-plug-in gelanceerd, met de toepasselijke titel LANDR Mastering Plugin. De nieuwe stekker maakt gebruik van hun langlopende en eerste technologie in de branche die oorspronkelijk in 2014 werd gelanceerd en sindsdien is verbeterd met nieuwe updates.

Sinds de lancering is LANDR uitgegroeid tot een distributieplatform en biedt het samples, tutorials en een marktplaats voor plug-ins. Hun nieuwe speciale mastering-plug is de eerste niet-browsergebaseerde tool die hun indrukwekkende technologie in een DAW gebruikt.

In tegenstelling tot de webversie, kunt u in realtime masteren en tweaks maken met de speciale GUI. Gebruikers beginnen met de plug-in toe te staan om naar het luidste deel van je nummer te 'luisteren', wanneer het het genre detecteert en een aangepaste masteringketen maakt die bij je past. Er zijn drie voorinstellingen binnen die ketens: Warm, Gebalanceerd en Open. Andere parameters zijn onder meer het aanpassen van het stereoveld, dynamische instellingen rond compressie, karakter en verzadiging, en een driebands EQ voor eenvoudige toonvorming. Hoewel er minder opties zijn dan bij andere mastering-pluggen, doet het AI-algoritme van LANDR achter de schermen werk, nadat het de afgelopen tien jaar meer dan 25 miljoen tracks heeft gemasterd, aldus LANDR.

"Het is de menselijke maat die LANDR Mastering zo uniek maakt. In de afgelopen 10 jaar hebben onze Grammy Award-winnende geluidstechnici duizenden uren besteed aan het persoonlijk trainen van onze AI-mastering-engine", zegt Daniel Rowland, Head of Strategy and Partnerships van LANDR. "Nu kun je LANDR Mastering gebruiken als een plug-in in je DAW - geïntegreerd als onderdeel van je workflow met extra bedieningselementen om je geluid aan te passen. Dit is een game-changer voor iedereen die zijn muziek onder de knie heeft."

LANDR Mastering Plugin kost $ 299 en is beschikbaar via hun website.

LANDR was misschien de eerste in het AI-masteringspel, maar ze zijn niet de laatste geweest, aangezien plug-ingiganten Waves onlangs hun eigen online mastering-service aankondigden.