Skip to main content
DJ Mag
29 September 2023, 13:00

AVID start Pro Tools Sketch met 'clip launching' functionaliteit

Het legendarische DAW-bedrijf zegt dat het een antwoord is op de behoeften van "moderne muziekmakers"

Avid

AVID heeft een nieuwe versie van Pro Tools gelanceerd, Sketch genaamd, ontworpen om snel nieuwe ideeën vast te leggen in een clip-gebaseerd formaat in Ableton Live-stijl. AVID zegt dat Sketch "jaren in de maak" is en dat gebruikers tot 16 tracks kunnen maken met bijna onbeperkte clips om op een niet-lineaire manier te experimenteren met ideeën en songwriting. 

Met de browser van Sketch kunnen gebruikers geluiden, loops en MIDI auditeren voordat ze ze naar de clipweergave slepen, met 1 GB gratis geluiden die bij de app zijn inbegrepen. Er zijn ook instrumenten en FX-plug-ins inbegrepen en het is ook mogelijk om je eigen audio en MIDI in het project op te nemen. Zodra u tevreden bent met uw idee, kunt u de track opnemen en bewerken en deze vastleggen in een meer traditionele lineaire weergave waarmee Pro Tool-gebruikers bekend zullen zijn.

Er is ook een gratis iPad-app die Sketch vergezelt en projecten kunnen worden verplaatst tussen desktop en iPad om onderweg te blijven creëren. En natuurlijk kunnen projecten ook worden teruggezet naar de volledige Pro Tools-applicatie.

AVID's Senior Vice President en general manager van audio- en muziekoplossingen, David Toomey, zei over Sketch: "Elke muziekmaker wil inspiratie vastleggen wanneer deze zich voordoet en er precies op dat magische moment naar handelen - en het moet eenvoudig en gemakkelijk zijn. We hebben Sketch gemaakt om ver te gaan met ideation, zodat elke gebruiker meteen kan beginnen met experimenteren met zijn ideeën en vervolgens gewoon in Pro Tools kan springen wanneer ze klaar zijn om ze verder te brengen. "

AVID werd in augustus van dit jaar overgenomen door een dochteronderneming van STG voor $ 1,4 miljard.

Play Video