Skip to main content
DJ Mag
29 September 2023, 17:00

AIAIAI lanceert 's werelds eerste draadloze studiomonitoren

De UNIT-4's werken op batterijen met meer dan 20 uur afspeeltijd

AiAiAi unit

AIAIAI heeft 's werelds eerste draadloze studiomonitoren gelanceerd, de UNIT-4's, die nu te koop zijn en in oktober worden verzonden.

AIAIAI werkt op batterijen en beweert dat de luidsprekers zowel ultralage latentie hebben als verliesvrije audio bieden met behulp van de op maat gemaakte technologie die ze in 2021 met de TMA-2 Studio Wireless + hebben geïntroduceerd. De UNIT-4's beschikken ook over een traditionele Bluetooth-verbinding en een bekabelde optie voor wanneer u bedraad bent in uw studio. 

De luidsprekerspecificaties omvatten een vier-inch woofer en een kegel van één inch, een frequentierespons van 50Hz tot 20kHz en een aanpasbare EQ-curve via de AIAIAI-app. Er is ook een basventilatie aan de achterkant die ook dienst doet als draaggreep. Elke luidspreker weegt 2,5 kg. AIAIAI beweert dat de batterij meer dan 20 uur meegaat met afspelen op een volledige lading, maar geen woord over hoe lang die volledige lading zal duren. Belangrijk is, en net als andere AIAIAI-producten, dat de UNIT-4's zijn gebouwd zonder het gebruik van lijm, wat betekent dat elk onderdeel kan worden verwijderd en vervangen, zodat de luidsprekers zonder afval kunnen worden gerepareerd.

Over de nieuwe UNIT-4's zei AIAIAI's oprichter Frederik Jørgensen: "We onderzoeken voortdurend hoe we frictie in het creatieve proces kunnen verwijderen. Naarmate het maken van muziek dynamischer en collaboratiever wordt, hebben we UNIT-4 gecreëerd om makers in staat te stellen creatieve grenzen te blijven verleggen." 

Lees meer over de AIAIAI UNIT-4's op hun website

Play Video