Skip to main content
Sarah Ottow
22 July 2024, 23:00

Verknipt keert terug naar de ArenA na succesvolle eerste editie

Festivalorganisator Verknipt heeft afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven samen met 40.000 uitzinnige feestgangers

DION Verknipt ArenA
Credit: Jordy Brada

Festivalorganisator Verknipt heeft afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven door ruim 40.000 uitzinnige feestgangers samen te brengen in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De populariteit van het relatief jonge hardtechno is in korte tijd explosief gestegen, vooral onder een nieuwe generatie feestgangers. Dit werd bevestigd tijdens de Verknipt ArenA aankondiging in oktober 2023 die binnen drie uur uitverkocht, de uitzinnige sfeer tijdens de allereerste editie en de toestemming van Tiësto om een edit van één van zijn klassiekers te gebruiken voor het Verknipt ArenA anthem.

Verknipt is een Nederlandse festivalorganisatie die wereldwijd actief is met evenementen in o.a. Colombia, Chili, Spanje, Italië, Duitsland, Kroatië, Polen en Hongarije – ook staan er edities gepland in Australië, De Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië, Maleisië en Thailand. Voor hun grootste editie tot nu toe keerden ze terug naar Amsterdam, de stad waar het voor hen allemaal begon in 2012. 

Credit: Jordy Brada

Tijdens de ArenA-editie stonden onder andere de populaire dj’s Oguz, Shlømo, Sara Landry, 6ejou, DYEN en DIØN op de line-up. Artiesten die door de jaren heen met de organisatie zijn meegegroeid en inmiddels een miljoenenpubliek bereiken. De Nederlandse DIØN verzorgde het Verknipt ArenA Anthem: een edit van Tiësto’s megahit Traffic. De jonge dj kreeg van de wereldster toestemming om met zijn repertoire aan de slag te gaan vanwege de connectie met de ArenA.

Verknipt ArenA opende om 20.30 uur haar deuren en verwelkomde de ravers voor een nacht vol hardtechno. Met een speciale experience show om 01.00 uur, vol lasers, pyro, vlammenwerpers, indrukwekkende visuals en performers. Op zondagochtend stond de ArenA nog steeds bomvol en was het energieniveau tot de allerlaatste plaat om 08.00 uur hoog.

Luister hier naar het album van Verknipt.

Lees hier meer over het anthem van Verknipt.

Play Video