Skip to main content
Sarah Ottow
10 October 2023, 11:00

Verknipt het grootste hard-techno evenement in de geschiedenis van het genre in de iconische ArenA

Zowel grootheden uit het genre als aanstormend talent op de line-up

Verknipt Jesse Wensing
Credit: Jesse Wensing

Met de aankondiging van Verknipt ArenA overtreft de Nederlandse evenementenorganisatie alle verwachtingen. Op 20 juli 2024 zal de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, waar legendarische feesten als AMF en Sensation ooit begonnen, volledig in het teken van hard-techno staan. Op Verknipt ArenA zullen zowel grootheden uit het genre als aanstormend talent optreden, de line-up voor het evenement wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Verknipt verwacht met het 10 uur durende evenement zo’n 40.000 bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken. Na enkele jaren explosieve groei heeft Verknipt een enorme fanbase weten te creëren en verkopen hun evenementen razendsnel uit.

Verknipt ArenA zal direct de boeken in gaan als historisch moment binnen de dance scene. Niet eerder werd een evenement op deze schaal georganiseerd dat zich richt op het, tot voor kort, niche genre hard-techno. Waar legendarische evenementen als AMF en Sensation een revolutie binnen de dance ontketenden, lijkt Verknipt de gedoodverfde kandidaat om de volgende revolutie te leiden. Niet alleen binnen Nederland zijn de evenementen populair, ook in landen als Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Hongarije en Colombia trekt Verknipt tienduizenden bezoekers.

“We hebben de afgelopen drie jaar echt een beweging zien ontstaan in de techno-scene en we zijn super trots op de leidende rol die Verknipt hier in heeft gespeeld”, aldus Mer Hajbarati over het huidige dance landschap. “Met zo veel concurrentie in onze industrie is het geweldig om te zien dat je met wat je als organisatie doet toch een groot publiek weet te vinden. Als je drie jaar geleden een hard-techno evenement had gesuggereerd in de Johan Cruijff ArenA was je gegarandeerd uitgelachen. Toch gaan we het volgend jaar gewoon doen, we bewijzen bij Verknipt graag het tegendeel van wat men denkt.”

Met de plannen voor Verknipt ArenA zet de trend richting hardere geluiden binnen de dance muziek zich nog verder voort. Waar veel evenementen moeite hebben met het aantrekken van de nieuwe generatie festivalgangers weet Verknipt deze doelgroep feilloos aan te spreken. Mede door de populariteit van evenementen als Verknipt is een beweging van jonge fans en artiesten ontstaan wiens voorkeur overduidelijk bij dit nieuwe geluid ligt. 

Pre-registreren is vanaf vandaag mogelijk via deze link, tickets zullen voor geregistreerden op 25 oktober om 14:00 in de verkoop gaan. De normale ticketverkoop start 24 uur later, om 14:00 op 26 oktober via www.verknipt.org/arena