Skip to main content
Olivia Stock
21 February 2024, 11:00

Space Ibiza's nieuwe club kondigt Carl Cox openingsfeest aan

De opvolger van de legendarische Ibiza-superclub opent op zondag 2 juni in Italië

spacecox

Space Ibiza lanceert deze zomer zijn nieuwe nachtclub in Riccione, Italië met een openingsfeest met als headliner Carl Cox.

Het dag-tot-nacht-evenement - dat plaatsvindt op zondag 2 juni - zal de wereldwijde uitbreiding van de Space Clubbing-instelling in de oostelijke Rivièra van Italië aftrappen.

Space Riccione wordt beschreven als een club van de "nieuwe generatie" en zal de uitgestrekte lay-out van zijn voorganger op Ibiza omarmen, bestaande uit vier grote ruimtes: de Arena, Garden, Terrace en Lounge, samen met extra privéruimtes.

"Het nieuwe tijdperk van de ruimtevaart wordt een mooie en unieke ervaring. We zijn verheugd om onze visie van een state-of-the-art club-meets-festivallocatie te onthullen", aldus Fabrizio De Meis, COO van Space Riccione.

Space Ibiza, het legendarische vlaggenschip van het merk, sloot zijn deuren in 2016 na 27 jaar het internationale nachtleven te hebben gedomineerd. Carl Cox - die zal terugkeren om het openingsfeest van de nieuwe locatie te headlinen - hielp Space te vestigen als een van de grootste clubs ter wereld met zijn 15-jarige residentie op Ibiza vanaf 2001.

Pepe Roselló, eigenaar van het merk Space, zei: "We zijn blij dat we 27 jaar Space Ibiza-geschiedenis hier in Riccione kunnen voortzetten, een iconische plek die staat voor entertainment. Liefde voor muziek en wederzijds respect, de belangrijkste kenmerken van al onze evenementen, zullen ook centraal staan in deze nieuwe ervaring, waar we allemaal zo in geloven."

Space Riccione's "openingsfeest" vindt plaats in juni, met Cox die een hybride liveset uitvoert. De club-come-festivallocatie zal de hele zomer lang elke zaterdag de grootste namen in de elektronische muziek blijven verwelkomen. In de komende maanden zullen meer acts worden aangekondigd.

Space plaagde de nieuwe locatie voor het eerst in juni en deelde op Instagram: "Het komt eraan" - samen met een Italiaanse uitdrukking die zich vertaalt naar "Vrijheid, overtreding, liefde, diversiteit, harmonie, vriendschap, empathie, verbinding en muziek."

Geruchten over de heropening van Space doen de ronde sinds de sluiting in 2016, waarbij de laatste in 2021 meldde dat Roselló had gezinspeeld op een nieuwe bar, restaurant en clubavond in San Antonio op Ibiza.

Space Ibiza werd zes keer uitgeroepen tot 's werelds nummer 1 club in onze DJ Mag Top 100 Clubs-enquête. Een van de oudste en grootste locaties op het Witte Eiland, de instelling zal haar erfenis uitbreiden op de Italiaanse badplaats die synoniem staat voor entertainment.

Blijf op de hoogte voor meer informatie en line-ups voor Space Riccione.