Skip to main content
Sarah Ottow
4 October 2023, 15:00

Carl Cox kondigt debuut virtuele show, 'Intermundium', aan voor later deze maand

De wereldpremière van 'Intermundium' staat gepland voor 27 oktober

Carl Cox

Carl Cox heeft zijn debuut virtuele show aangekondigd in de Sensorium Galaxy digitale metaverse.

De legendarische DJ zal 30 minuten lang optreden in de virtuele concertruimte als onderdeel van een gratis show genaamd 'Intermundium', die gepland staat om in première te gaan op 27 oktober om 19.00 uur (GMT).

De futuristische voorstelling - vernoemd naar de ruimte tussen werelden of dimensies - zal een hyperrealistische digitale replica van Carl Cox bevatten, gemaakt met behulp van technologieën zoals XR, AI, Motion Capture en de Unreal Engine.

Cox' avatar zal zijn beats gebruiken om de virtuele omgeving te besturen in PRISM, sensorium Galaxy's gloednieuwe hub gewijd aan elektronische muziek.

Over het baanbrekende project zei de DJ: "Ik begreep echt wat er mogelijk was toen ik mijn avatar voor het eerst zag en letterlijk een dubbele take deed! Ik dacht: 'Dit is nu een realiteit – of moet ik zeggen virtual reality?' Het was echt interessant om dingen te zien ontwikkelen tot het punt waarop ik mijn ervaringen kan delen met gelijkgestemde individuen overal op aarde - of daarbuiten!"

Cox is de laatste die zich aansluit bij een groep dj's genaamd 'The Chosen Ones', waaronder Eric Prydz, David Guetta, Black Coffee en Charlotte de Witte, die zich opmaken om meeslepende raves te headlinen in PRISM.

Eerder dit jaar trad de Nederlandse dj Oliver Heldens op in de virtuele metaverse naast Manchester City-ster Jack Grealish. De 'Mixing in the Metaverse'-ervaring omvatte een 15 minuten durende set uitgevoerd door "metahuman" avatars van Grealish en Heldens.

De wereldpremière van 'Intermundium' is gratis te bekijken op meerdere platforms op 27 oktober om 19.00 uur (GMT), waaronder de Sensorium Galaxy Website (2D Stream), YouTube (2D Stream), App Store en Google Play (2D Stream) en Steam (Volwaardige VR).