Skip to main content
DJ Mag
4 September 2023, 09:00

Rye Wax deelt archief van elektronische muziekworkshops en masterclasses op Youtube

Sessies met Ifeoluwa, Mispel en Moving Still zijn nu online te bekijken

Rye Wax

De Zuid-Londense platenwinkel en nachtclub Rye Wax heeft een selectie van elektronische muziekworkshops en masterclasses gedeeld op zijn YouTube-kanaal.

De tien livesessies werden eerder deze zomer opgenomen als onderdeel van het mentorprogramma voor jongeren van Rye Wax, in samenwerking met Arts Council England. Rye Wax Music Access bood masterclasses en workshops aan aspirant-muzikanten tussen 18 en 25 jaar over alles van live elektronische muziekuitvoering tot productie, evenals het koppelen van studenten aan mentoren die werkzaam zijn in de dansmuziekindustrie.

Eerder deze maand deelde Rye Wax de eerste vier masterclasses uit het archief online, waaronder DJ en Intervention Cru-oprichter Ifeoluwa in gesprek met Rachael Williams (AKA Ambient Babestation Meltdown), over vrouwenhaat, veiligere ruimtes en collectieve rechtvaardigheid. Sessies onder leiding van deep house-producer Medlar, Afrobeat-muzikant Dele Sosimi en dj Moving Still uit Dublin zijn hier ook online te bekijken.

De Peckham-nachtclub deelde gisteren (30 augustus) de laatste twee masterclasses uit de serie, met Pressure Dome-partner Wordcolour die zijn productietechnieken en tips bespreekt, en Red Rack'em in gesprek met Tony Nwachukwu van non-profitorganisatie Create Define Release over alternatieve inkomstenstromen.

Rye Wax is momenteel niet open als poppodium na de COVID-19-pandemie, maar heeft plannen om in de toekomst volledig opnieuw te lanceren. Bekijk hier de maandelijkse Rye Wax Show op Noods Radio.

De volledige RWMA23 masterclass serie is hier te bekijken.

Play Video