Skip to main content
News

Hans Zimmer koopt BBC's Maida Vale Studios voor € 12,2 miljoen als onderdeel van de groep

De partners zijn van plan om de legendarische geschiedenis van de West-Londense studio's te behouden

hans-zimmer-bbc-maida-vale-studios-sale-live-frank-embacher.jpeg
Credit: Frank Embacher, Facebook

Hans Zimmer maakt deel uit van een groep die BBC's legendarische Maida Vale Studios koopt voor naar verluidt € 12,2 miljoen.

De partners zijn van plan om de legendarische geschiedenis van de West-Londense studio's te behouden door de opnamestudio's een "renovatie van meerdere miljoenen ponden" te geven en de gevel van het gebouw te behouden.

BBC bevestigde de verkoop van de illustere studio's in West-Londen aan Tim Bevan en Eric Fellner, co-voorzitters van Working Title, een Britse filmstudio onder Comcast's Universal Pictures, met de bekroonde componist Hans Zimmer en zijn zakenpartner Steven Kofsky. De groep is van plan om de geschiedenis van Maida Vale te behouden en zijn doel als opnamestudio's te behouden, de gevel van het gebouw te behouden en de studio's een "renovatie van meerdere miljoenen ponden" te geven. Ze streven ernaar een educatieve faciliteit zonder winstoogmerk te creëren en banen toe te voegen aan de lokale gemeenschap.

BBC heeft de prijs van de verkoop niet bekendgemaakt, hoewel NME meldde dat de site in december 2022 voor £ 10,5 miljoen werd vermeld.

"Dit was een plaats van revolutionaire wetenschap in dienst van de kunst, dit was een plek die je inspireerde om je best te doen, waar muziek de klok rond werd uitgevoerd en kunst serieus werd genomen", zei Zimmer over Maida Vale in een persverklaring. "... Dit was de plek die een worstelende muzikant als ik ervan weerhield om op te geven."

"Mijn werk met Working Title gaf me mijn carrière in Hollywood, waar Steve Kofsky mijn partner werd, en hij en ik zorgden ervoor dat het werk van zoveel mogelijk Hollywood-films terug naar Groot-Brittannië werd gesleept", vervolgde hij. "Dus nu wil ik de cirkel sluiten: maak van Maida Vale Studios een plek die inspireert, onderwijst, technologisch de kunst en de mensheid dient, en de volgende generatie dezelfde kansen geeft die ik kreeg: om te creëren en nooit op te geven."

BBC sloot Maida Vale Studios in 2018, die het plannen deelde om te verhuizen naar faciliteiten in het Olympisch Park in Oost-Londen na herontwikkeling in 2022. De openingsdatum van de East Bank is inmiddels verschoven naar 2025. BBC overwoog al sinds 2007 de iconische site te sluiten, toen het "volledig ongeschikt werd geacht voor de 21e eeuw".

Maida Vale Studios werd voor het eerst geopend in 1909 als een rolschaatsbaan, later werd het de thuisbasis van het BBC Symphony Orchestra in de jaren 1930 en organiseerde de innovatieve BBC Radiophonic Workshop. Het organiseerde opmerkelijke optredens van onder meer The Beatles, David Bowie, Jeff Mills, Richie Hawtin, Led Zeppelin, Jay-Z, Radiohead, Little Mix en The Fall in zijn legendarische geschiedenis. Vanaf mei 2020 heeft Maida Vale Studios de Grade II Listed-status verdiend, waardoor het wordt beschermd tegen herontwikkeling.