Skip to main content
Sarah Ottow
5 January 2024, 3 PM

Housequake keert terug naar Eindhoven met History of House

Landelijke tournee langs o.a. Alkmaar, Tilburg, Deventer, Bloemendaal, Eindhoven, Breda, Utrecht  

Housequake

Erick E en Roog komen zaterdag 6 april naar Vibes in Eindhoven met hun nieuwe concept History of House. Na de uiterst succesvolle tour Housequake: 20 years of house is History of House een nieuw concept uit de koker van Roog, Erick E en hun manager Leonieke Smit.

Tijdens het avondvullende History of House worden de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar house ten gehore gebracht. Eind januari wordt de complete, veelbelovende line up bekend gemaakt.

Erick E en Roog treden al twintig jaar gezamenlijk op onder de naam Housequake en konden overal waar zij hun grootste hits van de afgelopen jaren presenteerden, rekenen op enthousiaste reacties. Daardoor kwam ook langzamerhand het idee rondom History of House opborrelen. Roog: “Het was mooi om te zien dat we niet alleen fans van het eerste uur voor de stage zagen, maar dat er ook een hele nieuwe generatie kwam genieten van onze optredens. Het publiek bestond onder meer uit tieners maar ook oudere jongeren.”

Het succes van de tour resulteerde in “de geboorte” van History of House. Erick E: “We liepen al wat langer rond met dat idee, maar hebben het nu serieus uitgewerkt. Er zijn weinig plekken waar de 35/40+-generatie uit kan gaan. Tenzij ze tussen de tieners en twintigers terecht willen komen. Wij brengen underground hits uit de tijd van de Sneakerz, Now & Wow, RUSH, Nope is Dope en natuurlijk Housequake. Dat doen we samen met bekende DJ’s die ook al zo’n twintig jaar op nationale en internationale podia optreden.”

Na de aftrap op 6 april in Vibes in Eindhoven is History of House te beleven in onder andere Alkmaar, Tilburg, Deventer (nieuw, Burgerweeshuis), Bloemendaal, Eindhoven (nieuw, Vibes) en zullen ook terugkeren bij Mezz Breda, Tivoli Utrecht en veel meer.