Skip to main content
Jack Ramage
3 May 2024, 13:00

Het originele lid van The Prodigy, Leeroy Thornhill, kondigt de memoires Wildfire aan

Het boek bevat nooit eerder vertoonde foto's uit het eerste decennium van de band

Prodigy

Leeroy Thornhill, de DJ, danser en elektronische muzikant die tien jaar lid was van The Prodigy, heeft een memoires aangekondigd.

Wildfire: My Ten Years Getting High in The Prodigy documenteert de ervaringen van Thornhill als vormend lid van de groep in hun eerste decennium, van 1990 tot 2000.

De memoires zullen ook nooit eerder vertoonde fotografie bevatten, die de vroege raves van de groep tot aan shows eind jaren '90 beschrijft, toen de band een van de grootste ter wereld was geworden.

Thornhill zei over het nieuwe boek: “Wildfire deelt persoonlijke beelden en herinneringen uit de eerste tien jaar van de opkomst van The Prodigy. Een ongeëvenaarde energie die zich snel over de hele wereld verspreidde en het publiek bedwelmde met zijn unieke geluid en liveshow.

“De tijd wacht op niemand, en met een oogwenk zijn ruim dertig jaar verstreken. Mijn tijd bij de band voelt nog steeds als gisteren. Een muzikale reis waar ik trots op ben dat ik er deel van heb mogen uitmaken, de hoogtepunten zijn in mijn ziel gegrift. Leef het leven, geloof, ken je kennis, laat het gebeuren.”

Thornhill is in de jaren daarna in de muziek gebleven, nam op onder de namen Longman en Flightcrank en draait tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig als DJ.

In maart brachten Liam Howlett en Maxim hulde aan hun ‘onvervaagbare’ ‘broer’ Keith Flint op de vijfde verjaardag van zijn overlijden in 2019. Vorig jaar onthulde Maxim dat hij zijn kunstcollectie ‘als een vreugdevuur’ verbrandde nadat hij hoorde over Flint’s dood.

In ander Prodigy-nieuws werd gezien hoe de raveband tijdens een reeks liveshows de tekst veranderde van hun hit ‘Smack My Bitch Up’ uit 1997. Ondanks dat het een van hun meest gevierde nummers is, hebben de teksten tot terugslag geleid en werden ze door sommigen gebrandmerkt als een vergoelijking van geweld tegen vrouwen.

Wildfire zal op 12 september verschijnen via White Rabbit, beschikbaar in hardback-, e-book- en limited edition-formaten. U kunt hier een exemplaar vooraf bestellen.