Skip to main content
Jack Ramage
8 May 2024, 09:00

Elke sample van de albums van The Prodigy wordt beschreven in een nieuwe YouTube-video

De video loopt chronologisch door de drie decennia lange carrière van The Prodigy

prodigy
credit: Phil Nicholls

Elke sample die in de albumdiscografie van The Prodigy wordt gebruikt, is gedetailleerd beschreven in een nieuwe YouTube-video. Bekijk het hieronder.

De uitgebreide video, gemaakt door YouTuber Eightminutesupsidedown, loopt chronologisch door de drie decennia lange reis van The Prodigy tot nu toe, beginnend met hun debuutalbum 'Experience' uit 1992, en culminerend in hun meest recente volledige release, 'No Tourists', die terugviel. in 2018.

De bijna twee uur durende video documenteert de creativiteit van de groep bij het herwerken van een breed scala aan samples in hun tracks – met alles van hiphopdrumbreaks uit het begin van de jaren negentig tot house- en punkplaten, filmclips en niche-internetclips.

Naast de recente video heeft Eightminutesupsidedown een uitgebreide catalogus met soortgelijke video's van een verscheidenheid aan artiesten, waaronder Chase & Status, Outkast, Orbital, Squarepusher en vele anderen. Je kunt de volledige lijst met video's hier bekijken.

In ander Prodigy-nieuws kondigde origineel lid Leeroy Thornhill vorige week een nieuwe memoires aan, die zijn jaren in de band zullen documenteren.

In maart brachten Liam Howlett en Maxim hulde aan Keith Flint op de vijfde verjaardag van zijn overlijden.

Play Video