Skip to main content
Sarah Ottow
21 August 2023, 08:00

Een nieuwe livestream vanaf Masada National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat

De Slowaakse trancester DJ Nifra werkt opnieuw samen met Tiede Night's voor een unieke nieuwe livestream

Masada National Park

Het was tijdens de pandemische lockdowns van 2020 dat Nifra merkte dat ze de virtuele wereld omarmde als een uitlaatklep om haar liefde voor kunst en daarbuiten te tonen. Ze schoot optredens op unieke locaties zoals Landschaftspark in Duisburg, Toren7 in Roermond en Papierfabriek in Nijmegen voordat ze samenwerkte met het Israëlische collectief Tiede Night's voor haar eerste livestream in het land aan de Dode Zee en haar relatie met het team en het land is sindsdien blijven evolueren.  

Masada; De locatie voor deze nieuwe productie, is ongeëvenaard in zijn schoonheid en geschiedenis. Het is een uitgestrekt plateau met uitzicht op de Dode Zee, met een kabelbaan en een lang, kronkelend pad dat omhoog klimt naar de historische vestingwerken die rond 30 voor Christus werden gebouwd. Onder de ruïnes zijn het paleis van koning Herodes, dat zich uitstrekt over drie rotsterrassen, en een badhuis in Romeinse stijl met mozaïekvloeren. Het Masada Museum heeft archeologische tentoonstellingen en recreaties van historische scènes.

Tiede Night's legt verbindingen in de wereldwijde muziekindustrie tussen topfiguren uit het nachtleven en clubeigenaren om als geen ander aan creatieve projecten te werken, en livestreams zijn daar een cruciaal onderdeel van. Nifra is een wereldwijde trance titan, wereld-dravende DJ en smaakmakende producer die heeft uitgebracht op de wil van Black Hole Recordings en Coldharbour

Play Video