Skip to main content
April Clare Welsh
13 November 2023, 11:00

Berghain-uitsmijter Sven Maquardt presenteert audiovisuele fototentoonstelling in Istanbul

De "immersive experience" is een samenwerking met Marcel Dettmann en beeldend kunstenaar Lars Murasch

Berghain Sven

Berghain-uitsmijter Sven Maquardt werkt samen met Marcel Dettmann en Lars Murasch aan een nieuwe audiovisuele fototentoonstelling in Istanbul.

Met de steun van het Goethe-Institut Istanbul organiseert Yapı Kredi bomontiada Marquardt's tentoonstelling van clubfotografie, NACHTBLENDE, die zich richt op het Berlijnse nachtleven en zijn subculturen van de afgelopen 25 jaar. In de tentoonstelling zijn foto's te zien van vrienden, collega's en kennissen, waaronder "een geselecteerd werk" uit Oost-Berlijn rond 1987.

Ter opening van de tentoonstelling op donderdag 9 november gaf Marcel Dettman een speciale live-uitvoering van zijn project 'Slide', dat hij samen met beeldend kunstenaar Lars Murasch heeft gemaakt. De meeslepende ervaring bestaat uit een digitale beeldcompositie en wordt beschreven als "een mix van sonische en visuele elementen die zich verdiept in de diepten van menselijke verbinding, artistieke samenwerking en het verstrijken van de tijd". 

NACHTBLENDE is gratis te bezoeken en geopend tussen 9 en 26 november, elke dag van 10.00 tot 19.00 uur, behalve op maandag. 

In mei hield Marquardt een fototentoonstelling genaamd DISTURBING BEAUTY tijdens de New York Art Week in ArtsDistrict Brooklyn, in samenwerking met underground evenementenplanners Teksupport.