Skip to main content
Sarah Ottow
20 April 2024, 09:00

BEAT Music Fund neemt Amsterdamse muziekuitgever Cloud 9 Music over; Armada Music richt Armada Music Group op als moederbedrijf

De overname versterkt de uitgeverijdivisie van Armada Music Group verder

Pyron

BEAT Music Fund, het allereerste dansinvesteringsfonds van Armada Music, heeft de overname aangekondigd van de in Amsterdam gevestigde muziekuitgever Cloud 9 Music, waarmee Armada’s bestaande uitgeverijdivisie wordt versterkt. Als onderdeel van de overname zullen de teams van Armada Music’s bestaande uitgeverij, Armada Publishing B.V., en Cloud 9 Music fuseren tot Armada Music Publishing. Deze strategische zet onderstreept de missie van Armada om zichzelf te positioneren als de beste partner in de veelgevraagde mondiale elektronische dansindustrie, die naar verwachting in 2033 een waarde van 20,9 miljard dollar zal bereiken.

Als onderdeel van de overname zullen de auteursrechtelijke activa en songwriters van Cloud 9 Music worden onderhouden en beheerd door Armada Music Publishing. Medewerkers van Cloud 9 Music zullen zich bij het team voegen, waardoor het personeelsbestand feitelijk verdriedubbelt. Armada Music Publishing zal beschikken over een full-service en ervaren back-office team voor uitgeverijen, opererend onder het nieuw gevormde moederbedrijf, Armada Music Group. De Groep is opgericht om naadloos label-, publicatie- en catalogusaankoopdiensten onder één dak aan te bieden met een missie om de creativiteit voor huidige en toekomstige vertegenwoordiging te versterken. Door de op artiesten gerichte benadering van creativiteit van het label te combineren met de groeiende mogelijkheden voor artiesten in de uitgeverswereld, stelt deze overname Armada Music Group synergetisch in staat haar inspanningen te verbreden en uitgebreide begeleiding te bieden aan artiesten binnen een uniform raamwerk. Maykel Piron zal toezicht houden op Armada Music Publishing en haar entiteiten; Chief Financial Officer Margôt Hölscher, General Manager Michel Peek en hoofd Publishing Administration Ronald Visser vormen het leiderschapsteam van Armada Music Publishing.

“Deze overname is belangrijk voor ons en zal ons vermogen vergroten om de hedendaagse dansartiesten te empoweren en hun kansen uit te breiden om hun werk in het huidige landschap te gelde te maken”, aldus Piron, CEO en mede-oprichter van Armada Music Group. “De artiesten van vandaag hebben meer dan ooit een vertrouwde partner nodig. Het aanbieden van label-, publicatiediensten en mogelijkheden binnen catalogusinvesteringen, allemaal onder één dak, voedt rechtstreeks onze voortdurende missie om te pleiten voor danskunstenaars, bij te dragen aan hun succes en de waarde van creativiteit hoog te houden.”

Dankzij de machtsverschuiving van de Groep op het gebied van de uitgeverij kan Armada Music Publishing nu een selectie van wereldberoemde songwriters, producers en opkomend talent vertegenwoordigen, waaronder Armin van Buuren, Brennan Heart, Dimitri Vegas & Like Mike, D.O.D, Dubvision, Kevin Saunderson, Nervo, Reinier Zonneveld , Sander van Doorn, Vini Vici, W&W, Yulia Niko, Priska, KDYN en meer. De publicatiecatalogus bevat ook wereldwijde dancehits zoals Armin van Buuren's Grammy Award-genomineerde 'This Is What It Feels Like', 'Reality' van Lost Frequencies en Da Beatfreakz' medegeschreven aandeel in 'Prada', dat oorspronkelijk werd uitgevoerd door Cassö. , D-Block Europa en Raye.

BEAT Music Fund werd in april 2023 gelanceerd als een artiestvriendelijk vehikel om waarde te ontsluiten uit opnames en auteursrechten binnen de bloeiende dansarena. Het succes heeft onder meer geleid tot de overname van Cloud 9, het iconische danslabel King Street Sounds uit New York, het Nederlandse dansduo Chocolate Puma en de Britse labels Sola Records en VIVa MUSiC. Nu BEAT van plan is zijn investering de komende jaren te verhogen tot minstens $500 miljoen, zullen Armada Music en Armada Music Publishing samenwerken om de erfenis van dansartiesten hoog te houden en de creatieve en commerciële waarde van hun werk te beschermen.