Skip to main content
Declan McGlynn
16 October 2023, 9 AM

Yamaha lanceert nieuwe versie van flagship workstation, Montage

Beschikt over een nieuwe audio-engine genaamd AN-X

Yamaha montage

Yamaha heeft een upgrade gelanceerd van zijn populaire en krachtige werkstation, de Montage. De nieuwe versie - Montage M - beschikt over een nieuwe audio-engine genaamd AN-X, die zich aansluit bij een verbeterde AMX2-motor en de FM-X, een terugkeer naar Yamaha's legacy-instrumenten zoals de DX7. De nieuwe AN-X-engine beschikt over drie oscillatoren, twee filters, LFO's voor amplitude en filterafsnijding en zelfs een spanningsdriftemulatie om vintage synthgedrag te simuleren. 

De Montage M heeft in totaal 400 stemmen polyfonie, wat betekent dat je tot 400 noten op elkaar kunt leggen over de drie synth-engines. Elke engine heeft 128 stemmen en de M verdubbelt het geheugen van zijn voorganger van 5,67 GB naar 9,97 GB vooraf ingesteld Wave-geheugen en tot 3,8 GB flashopslag voor gebruikers. 

Yamaha's legendarische synths, zoals de CS-80 en de iconische GX-1, zijn beide gemodelleerd in de Montage M en zijn toegankelijk via het zeven-inch TFT-touchscreen. Yamaha lanceert volgend jaar ook een Expanded Softsynth Plugin om de Montage vanaf je DAW te bedienen.

De Montage M begint bij £ 3.219 en is nu verkrijgbaar. Lees meer op de website van Yamaha

Yamaha zou volgens geruchten in 2019 een nieuwe versie van de iconische CS80 maken, hoewel er niets officieel is aangekondigd.