Skip to main content
Declan McGlynn
24 November 2023, 13:00

Teenage Engineering lanceert K.O. II, een nieuwe synth, sampler en componist

De nieuwe unit is de volgende generatie van de populaire Pocket Operators

teenage-engineering-ko-ii.jpg

Teenage Engineering heeft een nieuwe synth, sampler en componist aangekondigd, de K.O. II, die nu te koop is.

Het nieuwe apparaat van de Zweedse fabrikant van muziekinstrumenten en accessoires lijkt op zijn populaire Pocket Operators, met veel extra functies, een groter scherm en meer I/O. Teenage Engineering noemt het de "volgende generatie" van de micromachines van het bedrijf.

De basisspecificaties van het apparaat omvatten 64 MB sample-opslag, een ingebouwde microfoon voor sampling, een ingebouwde luidspreker, 999 sampleslots, een selectie van drum-, bas- en toetsensamples, een ingebouwde sequencer, zes ingebouwde FX en MIDI- en audio-I/O rond de achterkant. Zoals vaak het geval is met Teenage Engineering-hardware, vertellen de specificaties niet het volledige verhaal, met een leuke en kleurrijke interface vergelijkbaar met de OP-1 die ook feedback geeft aan de gebruiker. 

Geluiden en FX - inclusief delay, reverb, distortion, chorus en compressor - kunnen worden geactiveerd vanaf de ingebouwde pads, of gebruikers kunnen MIDI-keyboards aansluiten en het volledige bereik van elke sample spelen, met aanslaggevoelige toetsen. Synchronisatie kan ook worden geleverd via MIDI en USB-C. Audio-ingang voor sampling en uitvoer wordt geleverd door een 3,5 mm-aansluiting. Het apparaat wordt gevoed door vier AAA-batterijen of kan worden gevoed via USB-C. 

Hoewel de K.O. II misschien een eenvoudig apparaat lijkt, betekent de geschiedenis van Teenage Engineering als merk dat je er zeker van kunt zijn dat er een aantal leuke verrassingen zullen zijn als je eenmaal met het apparaat begint te spelen. De Teenage Engineering K.O. II kost £ 299 en is nu te koop. Lees meer op de website van Teenage Engineering