Skip to main content
Declan McGlynn
31 May 2024, 18:00

Oberheim kondigt zijn meest betaalbare polysynth tot nu toe aan

De TWO-5 is een vijfstemmige analoge synth met 16-staps sequencer en ingebouwde FX

Oberheim TEO5

Oberhiem heeft op Superbooth 2024 een nieuwe polysynth aangekondigd, de TEO-5, die volgens het legendarische synthbedrijf “compact en betaalbaar” is.

Het nieuwe apparaat beschikt over vijf stemmen met werkelijk analoge polyfonie, en is kleiner dan de andere polysynths van het bedrijf, zoals de OB-6.

Oberheims reputatie op het gebied van analoge kwaliteit wordt voortgezet op de TEO-5 met een volledig analoog signaalpad inclusief twee oscillatoren die kunnen worden ingesteld op zaag, vierkant, driehoek of ruis. Het bevat ook het beroemde SEM-filter. De TEO-5 bevat ook modernere functies zoals through-zero FM en verschillende effecten zoals chorus, delay en reverb. Er is ook een software-editor voor meer geavanceerde DAW-besturing.

Oberheim staat bekend om zijn warme, rijke pads en basklanken, en de klassieke OB-X is te horen op alles, van Prince’s ‘1999’ tot Van Halen’s ‘Jump’. De productlijn is meestal duur, waarbij hun huidige vlaggenschip-synth – de OB6 – £ 2.899 kost. De TEO-5 kost £ 1.499. Hoewel hij waarschijnlijk nog steeds aan de bovenkant van de meeste budgetten zit, zei Tom Oberheim, de oprichter van het bedrijf en zelf synthlegende, dat hij “zo trots is om een ​​synth als deze te kunnen maken... compact en betaalbaar, het Oberheim-geluid voor 2024.”

Lees meer over de TEO-5 op de website van Oberheim, of bekijk de onderstaande video.

Play Video