Skip to main content
Declan McGlynn
14 November 2023, 17:00

Korg kondigt nieuwe Kaoss Replay sampler en FX unit aan

De Korg Koass Replay lijkt in de voetsporen te treden van de Roland SP-404

KORG Kaoss

Korg heeft een nieuwe versie van hun klassieke Kaoss Pad-effecteneenheid aangekondigd, de Kaoss Replay. Het nieuwe apparaat voegt sampler-achtige functies toe aan het populaire apparaat, met 16 sampler-pads en een scherm dat ook dienst doet als X/Y-aanraakoppervlak. Er zijn in totaal 128 monsterslots verdeeld over acht banken van 16, met maximaal 100 projecten opgeslagen op de ingebouwde opslag. 

Passend bij de erfenis van de Kaoss-reeks, is er ook genoeg FX, met 128 om uit te kiezen - inclusief reverbs, delays, filters, loopers, modulatie, vocoders en meer. Elk effect kan worden geautomatiseerd met behulp van Pad Motion, waarbij uw vingerbewegingen worden opgenomen, afgespeeld en synchroon met uw projecttempo wordt herhaald. Er is ook specifieke vocale FX voor de speciale microfooningang, inclusief toonhoogtecorrectie voor eventuele loops die je met het apparaat bouwt. 

De 16 pads zijn snelheidsgevoelig en er zijn twee toewijsbare crossfaders die elke parameter of groep binnen de Replay kunnen besturen. 

Qua connectiviteit is er een lijn- en phono-ingang voor het rechtstreeks samplen van draaitafels, evenals een mic-in-aansluiting en een aparte aux-in. Er is ook een ouderwetse 5-pins MIDI I/O en USB microB-poort voor aansluiting op een computer. Opslag wordt verzorgd via een microSD-kaart. 

De Korg Kaoss Replay kost €1.139,95 en is binnenkort beschikbaar. Lees meer op de website van Korg.

Play Video