Skip to main content
Declan McGlynn
3 May 2024, 21:00

Elektron lanceert Digitakt II, opvolger van de populaire sampler en sequencer

De originele Digitakt werd al snel een van de best verkochte producten van het bedrijf

Elektron Digitakt Front

Elektron heeft de langverwachte Digitakt II aangekondigd, de opvolger van de immens populaire Digitakt-sampler.

Het originele apparaat werd een van de populairste producten van Elektron, deels vanwege de lagere prijs in vergelijking met andere apparaten van de Zweedse hardwarefabrikant, maar ook vanwege het geweldige geluid, de creatieve functies, de intuïtieve lay-out en de draagbare vormfactor.

De nieuwe versie voegt aan versie één een uitgebreid voorbeeldgeheugen toe: 400 MB RAM en maar liefst 20 GB intern voorbeeldgeheugen, vergeleken met de oorspronkelijke 1 GB. Het apparaat voegt ook ondersteuning toe voor stereosamples, in plaats van alleen mono te ondersteunen. Ook de audiotracks zijn verdubbeld — met 16 in plaats van acht — en de stappen per patroon zijn nu verhoogd naar 128.

Bovenop de nieuwe specificaties beschikt de Digitakt II over vijf SRC ‘machines’ die bepalen hoe je samples klinken: Oneshot, Werp, Repitch, Stretch, en een nieuwe machine genaamd Grid waarmee je geluiden op microsampleniveau kunt bewerken. Er zijn ook vijf filtermodi waaruit u kunt kiezen: Multi-Mode, Low pass 4, Equaliser, Comb en Legacy LP/HP.

Hoewel de Digitakt een toegankelijkere prijs was vergeleken met sommige andere Elektron-producten, kostte hij nog steeds $ 849. De Digitakt II wordt geleverd voor een nieuwe prijs van $ 999. Lees meer over de Digitakt II in de onderstaande previewvideo en lees hier meer op de Elektron-website.

Play Video