Skip to main content
Declan McGlynn
6 May 2024, 15:00

Bang & Olufsen kondigt een cd-speler van £ 45.000 aan

De Beosystems 9000c is een recreatie van een klassiek apparaat uit de jaren 90

B&O

Bang & Olufsen – maker van high-end en high-design audioproducten – heeft de Beosystems 9000c aangekondigd, een combinatie van cd-speler en luidsprekers, die het ontwerp en de esthetiek van de iconische verticale cd-speler uit de jaren negentig met dezelfde naam kanaliseert, die duizend rip-offs voortbracht .

Het nieuwe model is het nieuwste product in de Recreated Classics-lijn van Bang & Olufsen, van de grond af opnieuw opgebouwd en “geleid” door David Lewis’ originele ontwerp van een hoge, transparante cd-speler die met trots je muziek weergeeft.

De speler is gekoppeld aan de eigen Beloab 28-luidsprekers van Bang & Olufsen voor een harmonieus ontwerp en geluid, en het Deense bedrijf heeft de Beoconnect Encore toegevoegd om alle moderne functies te bieden die muziekfans van een hifi-opstelling mogen verwachten. Dat omvat een adaptieve basrespons die reageert op de plaatsing in elke kamer en zich dienovereenkomstig aanpast.

Als je een cd-collectie hebt die stof ligt te verstoffen en dit klinkt allemaal als iets voor jou, dan zul je diep moeten graven; de Beosystems 9000c kost £ 45.000 en er zijn er slechts 200 van gemaakt. De volledige specificaties lees je op de website van Bang & Olufsen.