Skip to main content
Declan McGlynn
1 June 2024, 14:00

Arturia kondigt PolyBrute 12 aan: “De meest expressieve synthesizer ooit”

Het Franse bedrijf heeft een update onthuld voor zijn populaire megasynth

Arturia PolyBrute 12

Arturia heeft een nieuwe synth aangekondigd, de PolyBrute 12, die het Franse bedrijf “de meest expressieve synthesizer ooit” noemt.

De 12-stemmige polysynth, die volledig analoog is, is een update van de populaire PolyBrute die Arturia in september 2020 uitbracht. Het nieuwe stuk hardware bouwt voort op de kenmerken van het origineel en voegt nieuwe prestatie-elementen toe, zoals een Full-Touch MPE-toetsenbord met polyfone aftertouch-expressie. MPE is een technologie die is overgenomen door ROLI en beschikt over een sponsachtig toetsenbord dat volledige controle biedt over zaken als filter en vibrato. Met de PolyBrute 12 kun je elke parameter moduleren met behulp van MPE, waardoor in feite elke toets een dynamische modulatiebron wordt.

De 12-stemmige architectuur verdubbelt die van zijn voorganger, en het apparaat beschikt ook over analoge oscillatoren, filters en de modulatiematrix van het origineel. Er zijn ook geïntegreerde FX en 480 presets aan boord om u op weg te helpen.

Een ander uniek aspect van de PolyBrute was de integratie van de Morphée-controller, een alternatief voor een mod-wiel, waarmee je in één keer tussen drie bestemmingsparameters kunt overschakelen. De Morphée is teruggekeerd op de 12, waardoor gebruikers nog meer controle hebben dan de MPE-sleutel en mod-matrix. Een nieuwe plug-in, PolyBrute Connect genaamd, biedt ook volledige DAW-integratie, waardoor u uw patches kunt beheren en de synth-parameters rechtstreeks vanuit uw favoriete software kunt besturen.

De PolyBrute 12 is te koop voor £ 3.499. Je kunt meer informatie vinden op de Arturia-website en de onderstaande video bekijken om de nieuwe synth in actie te horen.

Play Video