Skip to main content
April Clare Welsh
9 August 2023, 4 PM

Artiphon lanceert nieuw "alles-in-één instrument", de Chorda

De Chorda wordt geroemd als een "muziekinstrument voor het dagelijks leven"

Artiphon
Afbeelding via Artiphon

Gebouwd met behulp van de "multi-instrument" -technologie van het merk, is de Chorda ontworpen voor het maken van muziek onderweg en bevat gitaar, piano, drums, synths en meer instrumenten in dezelfde interface. De Chorda kan worden bespeeld als een keyboard of drummachine of getokkeld als een gitaar met behulp van de "smart strum" -functie.

Net als Artiphon's Obra is Chorda ontworpen met een speeloppervlak met 12 pads dat reageert op gebaren zoals Tikken, Drukken, Stralen en Kantelen, terwijl je Vibrato kunt toevoegen met behulp van capacitieve detectietechnologie. De 12 pads zijn even breed als pianotoetsen.

De Chorda bevat ook dezelfde "revolutionaire" synth- en sample-engine met echte instrumenten zoals elektrische gitaren. Het kan worden gebruikt met MIDI-gebaseerde software- en hardware-instrumenten (via USB-C of draadloos via Bluetooth MIDI) en er zijn ook honderden ingebouwde geluiden.

"Wij geloven dat muziekinstrumenten zich moeten aanpassen aan de manier waarop je speelt, om elke dag creativiteit uit te nodigen", zegt Mike Butera, CEO van Artiphon. "We hebben ervan gedroomd om iedereen elk geluid te laten spelen dat ze zich kunnen voorstellen, waar ze ook gaan, zonder zich zorgen te maken over historische instrumentvaardigheden of abstracte muziektheorie."

Er is een Kickstarter-pagina gelanceerd voor de Chorda, die beschikbaar is voor pre-order in drie kleuren: zwart, wit en blauw. Early bird-prijzen zijn beschikbaar voor klanten in de VS en Canada. 

Bekijk hieronder een demo video van Artiphon's Chorda.