Skip to main content
DJ Mag
30 August 2023, 09:00

Aphex Twin lanceert nieuwe augmented reality-app, YXBoZXh0d2lu

YXBoZXh0d2lu vertaalt zich naar 'aphextwin' wanneer gedecodeerd met Base64 binary-to-text encodin

Aphex Twin app

Aphex Twin heeft een nieuwe augmented reality (AR) app uitgebracht, YXBoZXh0d2lu, om zijn nieuwste EP te begeleiden.

De gratis app, die nu beschikbaar is om te downloaden, biedt een "alternatieve wereld" van interactieve AR met de illustraties, beelden en geluiden van Aphex Twin's 'Blackbox Life Recorder 21f / in a room7 F760', uitgebracht op 28 juli via Warp.

De app is gemaakt door de in Tokio gevestigde ruimtelijke internetstudio KALKUL, met hulp van beeldend kunstenaar Weirdcore en het label van de producent, en bevat een verzameling AR-landschappen met soundtracks van het eerste nieuwe muziekproject van Aphex Twin in vijf jaar.

De ervaringen worden geactiveerd door uw smartphonecamera op de verpakking voor de release te richten, waarbij de voorkant, het vinyllabel en de binnenhoezen allemaal unieke 3D-beelden ontgrendelen. Deze omvatten een AR "festivalervaring", een beat-matched cube-shifting game en een kans om de Menger sponskubus van de EP-hoes tot leven te brengen.

Aphex Twin plaagde voor het eerst het YXBoZXh0d2lu-app-parcours tijdens zijn shows begin juni, waar festivalgangers kubussculpturen van 3 meter konden betreden om details van het record te vinden. Een onuitgebrachte ambientversie van de EP's lead track ('Blackbox Life Recorder 20 Ambient 760') werd vervolgens beschikbaar gesteld via base64-code verborgen in de muur van een AR-kubus op Sonar Festival.

Bekijk hieronder een videodemo van de app, of probeer hem gratis in de Apple App Store en Google Play.
 

Play Video