Skip to main content
Declan McGlynn
29 December 2023, 17:00

Algoriddim werkt djay bij naar 5.0, voegt verbeterde AI stem separation toe

djay bevat nu toonaangevende stem separation van AudioShake

djay

Algoriddim heeft zijn langlopende en populaire app-djay geüpdatet. De nieuwste versie, 5.0, is een gratis upgrade voor alle bestaande gebruikers en werkt hun NeuralMix-technologie bij met een nieuw algoritme van marktleiders AudioShake.

Stem separation werd voor het eerst geïntroduceerd in 2020 en is een kernonderdeel geworden van DJ-software. De algoritmen van AudioShake worden algemeen beschouwd als een van de beste die beschikbaar zijn, wat betekent dat u een verbeterde geluidskwaliteit van uw separation zou moeten zien. 

Elders heeft Algoriddim een nieuwe Crossfader Fusion-functie toegevoegd, waarmee gebruikers kunnen kiezen uit een vooraf ingestelde lijst met Transition FX die met de crossfader worden geactiveerd. Terwijl je van het ene deck naar het andere fade, introduceert de app nieuwe FX, afhankelijk van de preset, die je blend een meer naadloze overgang maakt dan alleen volumefades te gebruiken. Deze FX kunnen ook worden geïntroduceerd in de automix-modus, wat zorgt voor vloeiendere en natuurlijkere mengsels wanneer de app op de automatische piloot staat.

djay 5.0 voegt ook een nieuw beatmatching-systeem toe, genaamd Fluid Beatgrid. Het bedrijf zegt dat het nieuwe systeem "in staat is om de structuur van elk nummer onmiddellijk te analyseren en te voorspellen", en dat het grid-systeem nu dynamisch is en temposchommelingen volgt in plaats van rigide en vast te blijven na de analyse. Algoriddim zegt dat je je beatgrids nu niet meer handmatig hoeft te bewerken.

Over de nieuwe update zei Karim Mosey, CEO van Algoriddim: "We zijn verheugd om djay Pro 5 te introduceren, een belangrijke update die een nieuw hoofdstuk markeert in de evolutie van het mixen van muziek. Door onze unieke expertise te combineren, konden we exclusieve nieuwe DJ-technologieën ontwikkelen en Neural Mix naar een ongekend niveau van kwaliteit en prestaties tillen. De transformatie van de crossfader, in combinatie met geavanceerde beatdetectie, zorgt voor een DJ-ervaring als nooit tevoren."

Algoriddim djay Pro 5.0 kost £ 6,99 per maand of £ 48,99 per jaar. Lees meer op de Algoriddim-website.

Play Video