Skip to main content
Declan McGlynn
16 October 2023, 3 PM

Akai kondigt nieuwe Ableton Live controller APC64 aan

De nieuwe update van de langlopende APC-reeks bevat 64 RGB-pads

Akai APC64 Controller

Akai heeft een nieuwe versie van hun langlopende controllerreeks uitgebracht, de APC64. De nieuwe unit beschikt over 64 verlichte RGB-pads met polyfone aftertouch, een ingebouwde 32-staps, acht-track sequencer, acht touch faders en een reeks speciale knoppen die vooraf zijn toegewezen aan de functies van Live. De APC64 heeft ook een reeks compositiemodi, waaronder het vergrendelen van de pads aan een bepaalde toets, of de akkoordmodus waarmee je een akkoord kunt activeren vanaf een enkele pad.

Round back is waar de '64 echt tot zijn recht komt met acht CV / Gate-uitgangen voor het aansturen van analoge apparatuur en modulaire synths, evenals drie speciale MIDI DIN-poorten. De APC64 kan worden gebruikt als een stand-alone sequencer en heeft geen laptop of Ableton Live nodig om te sequencen via de MIDI- en CV-poorten.

De pads kunnen voor alles worden gebruikt, van sequencing, tot het invoeren van MIDI-noten en akkoorden, tot drumprogrammering en zelfs mixen. De kleurgecodeerde aard van de hardware betekent dat u de pads en faders aan hetzelfde kleurenschema kunt toewijzen zonder te verdwalen. Er zijn ook de gebruikelijke transportknoppen voor afspelen, stoppen en opnemen, en bedieningselementen voor dempen en solo voor maximaal acht tracks.

Lees meer op de Akai website.

Ableton Live heeft onlangs ook de nieuwste versie van hun eigen speciale controller uitgebracht - Push 3.