Skip to main content
Christian Eede
24 June 2024, 18:05

Susumu Yokota en Ken Ishii albums klaar voor heruitgave ter ere van 30-jarig jubileum op MUSICMINE

De twee albums verschijnen op 6 september

Susumu Yokota en Ken Ishii

Twee klassieke Japanse technoalbums, van Susumu Yokota en Ken Ishii, worden in september opnieuw uitgebracht ter gelegenheid van hun 30-jarig jubileum.

Het Tokyo label MUSICMINE is verantwoordelijk voor de heruitgaves van Ishii's 'Reference To Difference' en Yokota's 'Acid Mt. Fuji'. Het is eerste keer dat de volledige originele tracklist van Ishii's 'Reference To Difference' buiten Japan op vinyl beschikbaar wordt gesteld. 'Acid Mt. Fuji' verschijnt in uitgebreide vorm.

Beide albums zijn geremasterd voor hun heruitgaves, die op 6 september verschijnen. Je kunt hieronder zowel de remaster uit 2024 van Ishii's 'Fading Sky' als Yokota's 'Kinoko' beluisteren.

'Reference To Difference', dat elementen van ambient, techno en IDM combineert, was Ishii's tweede studioalbum en kwam oorspronkelijk uit op Sublime Records, een dochteronderneming van MUSICMINE. 'Acid Mt. Fuji' was ook van Yokota het tweede studioalbum en verscheen oorspronkelijk ook op Sublime. De invloedrijke producer overleed in 2015.