Skip to main content
April Clare Welsh
7 August 2023, 7 PM

Stevie B-Zet, trancepionier uit Frankfurt, overleden, 62 jaar oud

De in Frankfurt geboren muzikant en producer stond bekend om zijn samenwerking met onder meer Sven Väth

B-Zet
Afbeelding via Facebook

Stevie B-Zet, a pioneer of the Frankfurt trance scene, has died, aged 62.

De Duitse muzikant en producer, echte naam Steffen Britzke, is op 27 juli overleden, volgens een Facebook-bericht dat afgelopen woensdag (2 augustus) werd gedeeld door Britzke's voormalige bandgenoot en oude vriend, Ralf Hildenbeutel.

"Ik heb geen echte woorden en het is nog steeds een schok dat Steffen, onze Stevie B-Zet, afgelopen donderdag is overleden", schreef Hildenbeutel. "Toen we elkaar ontmoetten was ik 17. We hebben samen zoveel gedaan en meegemaakt. We speelden in dezelfde band toen ik nog op school zat, daarna de ongelooflijke Eye Q-jaren, het Schallbau-tijdperk en veel filmmuziek samen. Mijn gedachten aan zijn geliefden."

De in Frankfurt geboren Britzke, een grondlegger van de trancebeweging van de jaren 1990, staat bekend om zijn samenwerkingsproject met Sven Väth, Astral Pilot, andere projecten zoals Odyssee of Noises en Zyon en voor een reeks releases op Väth's Eye Q Records, waaronder 'Everlasting Pictures (Right Through Infinity)', 'No Fate' en 'Blue Illusion' uit 1994.

Britzke bracht ook een aantal albums uit onder zijn B-Zet-naam en werkte als toetsenist voor artiesten als Quincy Jones en Sheila E. Vaak in samenwerking met Hildenbeutel componeerde hij ook de muziek voor verschillende Duitse films en televisieprogramma's, waaronder 'Mondscheintarif' en 'Vincent will meer'.

Lees hieronder het volledige bericht van Hildenbeutel en bekijk de tributes van Sven Vath en anderen. Denk hieronder aan 'Blue Illusion'.