Skip to main content
Sarah Ottow
27 July 2023, 13:11

SetFreaks de nieuwe DJ-downloadsite brengt exclusiviteit terug in de muziek

SetFreaks stelt DJ's in staat om hun sets naar een hoger niveau te tillen met exclusieve limited-edition tracks van de beste artiesten wereldwijd

SetFreaks

Het waardeert muziek weer, waarbij artiesten royaal - en snel - worden gecompenseerd voor hun creativiteit. Fans kunnen hun muziekcollecties ook uitbreiden met zeldzame tracks. Elke download wordt geleverd met een gepersonaliseerd certificaat en bericht van de artiest. Door een 'white label'-ethos te combineren met toonaangevende technologie, is SetFreaks het geesteskind van Onnik Tavitian, een voormalige DJ/producer die zich volledig heeft toegelegd op ondernemerschap in alles wat met muziek en intellectueel eigendom te maken heeft.

"DJs van een bepaald tijdperk zullen zich herinneren hoe bevredigend het was om een geweldige white label track op vinyl te bemachtigen en die in hun sets te draaien," zegt Tavitian. "Veel white labels waren zeer gewild en deze tracks maakten de set van een DJ uniek. We recreëren die exclusiviteit nu in digitale vorm en brengen de kunst en tentoonstelling van curatief talent weer op de voorgrond."

SetFreaks geeft de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit en rekent af met de problemen die lang geassocieerd werden met traditionele platenlabels en andere downloadplatforms. Zodra een artiestencontract is getekend, is de track bijna onmiddellijk beschikbaar. En zodra een track is uitverkocht, ontvangt de artiest enkele dagen later de betaling.

Bekijk onderstaand de SetFreaks video om meer te ontdekken.