Skip to main content
Marissa Cetin
23 November 2023, 7 PM

Robert Hood en Femi Kuti brengen live album 'Variations' uit

De technopionier uit Detroit en Afrobeat legacy kwamen in 2019 samen voor een live optreden om hulde te brengen aan wijlen James Brown

Credit: Hana Ofangel
Credit: Hana Ofangel

Robert Hood en Femi Kuti brengen volgende maand een live-album uit, getiteld 'Variations'. Luister hieronder naar het openingsstuk.

De technopionier uit Detroit en Afrobeat-legacy-artiest kwamen in november 2019 samen voor een optreden om hulde te brengen aan wijlen James Brown als onderdeel van de live-serie La Compagnie des Indes en Sourdoreille 'Variations' voor France TV. Opgenomen in één take van 30 minuten met Hood op synthesizers en drummachines en Kuti op saxofoon, zal het zevendelige 'Variations' vanaf 8 december beschikbaar zijn op vinyl, cd en digitale platforms. 

"Het is zo verbazingwekkend als een visie tot bloei komt", zei Robert Hood in een persverklaring. "Ik vond het leuk om voor dit speciale project samen te werken met de legendarische Femi Kuti."

Robert Hood heeft onlangs zijn baanbrekende LP 'Waveform Transmission Vol. 2' uit 1993 opnieuw uitgebracht op Tresor ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum. Floorplan, zijn project met dochter Lyric Hood, bracht in september de EP 'The Curse Breaker / What You Need' uit. 

In 2021 bracht de mede-oprichter van Underground Resistance en labelhoofd van M-Plant een album en EP uit onder zijn Monobox-alias genaamd respectievelijk 'Regenerate' en 'Forwardbase Kodai', en de LP 'Mirror Man' in 2020. 

Luister het live album op Bandcamp, en luister hieronder naar het openingsnummer.