Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
1 June 2024, 16:00

Nieuwe Ibiza club in San Antonio van Pikes en Ibiza Rocks

Brunch Elektronik zal vier feesten organiseren in de binnen-buitenruimte met een capaciteit van 6.000 voordat Radio 1 Dance het overneemt

528-Terrace_Sofia-Gomez-Fonzo-12

Er wordt een nieuwe club geopend in San Antonio, Ibiza, gerund door het team achter Pikes en Ibiza Rocks.

528 ligt in Benimussa Park, de voormalige locatie van The Zoo Project, en biedt een capaciteit van maximaal 6.000 personen. Dit is verdeeld over drie kerngebieden: de tuinen, die plaats bieden aan 4.000 mensen, het terras, met ruimte voor 2.500 mensen, en Teatro, een omgebouwd theater dat groot genoeg is voor 1.000 feestgangers.

De eerste evenementen zijn al bevestigd, waaronder een eenmalige klassieke show dit weekend, The Eivissa Daurada Concerts by Candlelight. Een reeks vrijdagfeesten overdag van de Spaanse festivalpromotoren Brunch Elektronik domineert vervolgens de volgende maand, te beginnen met Adriatique en Monolink als headliner op 12 juli.

Later, op vrijdag 2 augustus, neemt BBC Radio 1 Dance Ibiza het terrein in beslag, met gasten als Alex Mills, Armand Van Helden, Ben Hemsley, Camelphat, Gorgon City, LF System, Jess Bays, Dom Dolla, Jazzy & Belters Only. Verdere data moeten nog worden aangekondigd en zullen worden toegevoegd aan de officiële online kalender van de locatie.

De website van 528 beschrijft de club als een "veelzijdige ruimte", terwijl IRG-CEO Andy McKay het een "unieke" muziekbestemming heeft genoemd. “We bevinden ons in een unieke positie om mensen te verbinden met de ware energie van Ibiza door middel van muziek, cultuur, gemeenschap en samenwerking”, voegde hij eraan toe.