Skip to main content
Sarah Ottow
14 August 2023, 08:00

Medaina Festival met de prachtige Petra als locatie zal plaatsvinden in mei 2024

Een nieuw 5-daags festival met 2 locaties in het prachtige Koninkrijk Jordanië

 Medaina Festival

Medaina ligt te midden van tijdloze landschappen en archeologische schatten en wordt 5 dagen lang gehouden, 22 mei - 27 mei 2024, over de twee legendarische en wereldberoemde complexen Petra en Wadi Rum. De openingsdag in de uit de rotsen gehouwen stad Petra op woensdag 22 mei gevolgd door een speciale presentatie op 23 mei. De festiviteiten verplaatsen zich dan naar Wadi Rum op 24 mei met een enorm feest op de 25e in de visueel adembenemende Valley of the Moon.

Medaina is gebaseerd op vijf creatieve pijlers: muziek, kunst, gastronomie, cultuur en duurzaamheid. Verwacht een all-star line-up van internationaal en lokaal muzikaal talent, ongelooflijke visuals, meeslepende presentaties en een meeslepende wereld. Er worden bezoekers uit meer dan 70 landen verwacht, waardoor het evenement echt wereldwijd is.

Petra is een van de zeven wereldwonderen en een van de meest adembenemende door de mens gemaakte sites op aarde. Bekend om de Schatkamer (of Al-Khazneh zoals het in het Arabisch bekend staat), een structuur uitgehouwen in een rotswand, zijn er ook tientallen tempels, allemaal overweldigend in impact. 

Wadi Rum is een prachtige gemengde natuurlijke en culturele site in het zuiden van Jordanië. Het woestijnlandschap heeft smalle kloven, natuurlijke bogen, torenhoge kliffen en grotten. Rotstekeningen, inscripties en archeologische overblijfselen tonen 12.000 jaar mensheid. 25.000 rotstekeningen met 20.000 inscripties volgen de evolutie van het menselijk denken en de vroege ontwikkeling van het alfabet. Het is echt een schat van de wereld.

De naam Medaina is afgeleid van een portmanteau van mediterraan en "ain", wat Arabisch is voor lente. Water was cruciaal in de ontwikkeling van Petra en zijn nexus als handelsroute voor de Middellandse Zee. Het festival zal deze fundamentele beschaving eren.