Skip to main content
Christian Eede
14 November 2023, 21:00

Las Vegas Sphere verliest naar verluidt 98,4 miljoen, CFO stapt op

De locatie werd eind september officieel geopend met een residentie van U2

Las-Vegas-Sphere-Loses-Millinos.jpg

De multi-miljard dollar gig venue MSG Sphere in Las Vegas heeft naar verluidt $ 98.4 miljoen verloren sinds de opening.

De locatie werd officieel gelanceerd op 29 september met een reeks liveshows van U2 en de voorspelde inkomsten voor de openingsperiode waren vastgesteld op $ 117.3 miljoen. De werkelijke cijfers zijn daar echter ver achtergebleven, volgens een rapport van The New York Post.

De locatie verdient geld via evenementen die binnen plaatsvinden, evenals de reclame die op de lichtgevende buitenkant wordt gedragen. De omzet bedraagt momenteel ongeveer $ 4,1 miljoen uit de twee uitverkochte U2-shows die eind september plaatsvonden, en nog eens $ 2,6 miljoen uit suitelicenties en advertenties.

Volgens analisten van Wall Street zal naar verwachting een kwartaalverlies van $ 1,27 per aandeel worden gerapporteerd, en de Chief Financial Officer van de locatie, Gutam Ranji, heeft naar verluidt ook zijn functie neergelegd, volgens een aanvraag van de Securities and Exchange Commission.

De New York Post meldt dat Ranji plotseling stopte vanwege een meningsverschil met MSG-CEO James Dolan. In de eigen aanvraag van het bedrijf staat echter dat zijn ontslag "niet het gevolg was van een meningsverschil met de onafhankelijke accountants van het bedrijf of een lid van het management over enige kwestie van boekhoudkundige principes of praktijken, openbaarmaking van financiële overzichten of interne controles".

De Sphere kostte $ 2.3 miljard om te bouwen en is zwaar bekritiseerd door veel inwoners van Las Vegas vanwege de opdringerige, lichtgevende buitenkant. Volgende week zal het gastheer zijn van een reeks evenementen in combinatie met de Grand Prix van Las Vegas. 

Plannen om een MSG Sphere te bouwen in het Stratford-gebied van Londen gaan momenteel door de fase van het aanvragen van toestemming, hoewel er aanzienlijke tegenstand is tegen het project van de lokale bevolking.