Skip to main content
Declan McGlynn
22 March 2024, 21:00

Lancering van een nieuwe muziekmarktplaats waarmee artiesten 100% van hun inkomsten kunnen behouden

AC55ID is een nieuwe website in Bandcamp-stijl die werkt via een abonnement

Marketplace

Er is een nieuwe muziekmarktplaats gelanceerd genaamd AC55ID waarmee artiesten hun muziek, merchandise, fysieke releases en meer gratis kunnen verkopen, zonder dat het platform een percentage neemt.

AC55ID is een nieuwe website in Bandcamp-stijl die werkt via een abonnement en artiesten die muziek willen verkopen $ 10 per maand in rekening brengt om hun digitale downloads of fysieke producten te hosten. Fans kunnen gratis een account aanmaken en voor elke download betalen tegen een door de artiest vastgestelde prijs.

AC55ID bevat ook een fulfilmentservice, wat betekent dat het de vinylplaten van een artiest kan persen, snijden, masteren en verzenden. Het maakt gebruik van een technologie genaamd Bio Vinyl, een aardolievrij alternatief voor traditionele vinylproductie en biedt een duurzame manier om kleine oplages platen te persen. AC55ID zegt ook dat artiesten een door fans aangedreven campagne kunnen gebruiken "[om] verschillende elementen aan te passen, zoals vinylkleur, gewicht, jasstijl en meer, allemaal zonder enig financieel risico of investering vooraf". 

Zodra een reservedrempel is bereikt, kan AC55ID de vinylproductie starten.

Het platform maakt ook gebruik van blockchain-technologie om "te garanderen dat alle transacties op het platform transparant, veilig en onveranderlijk zijn".

Over de lancering zei James CEO van AC55ID: "We werden geïnspireerd door het succes van Bandcamp Fridays, waar Bandcamp op de eerste vrijdag van elke maand afzag van zijn inkomstenaandeel. We zijn nog een stap verder gegaan door artiesten en labels consequent een ongekende 100 procent van hun inkomsten te garanderen. Onze belofte heeft betrekking op alle digitale en fysieke verkopen via de marktplaats, met als doel een eerlijker ecosysteem voor onafhankelijke makers te bevorderen."

Lees hier meer over AC55ID via de website van het bedrijf .