Skip to main content
Jack Ramage
18 August 2024, 12:54

Klassieke trance-vinyl van Tiësto, Armin Van Buuren, Ferry Corsten beschikbaar gesteld voor liefdadigheidsveiling

De collectie bevat meer dan 50 gesigneerde klassieke trance-releases

Ferry Corsten, Tiësto en Armin van Buuren

Een collectie van meer dan 50 klassieke trance 12" vinylplaten is beschikbaar gesteld voor een liefdadigheidsveiling.

‘Amplifyd Signature Series - 12” Trance Classics’ is samengesteld door het online veilinghuis Amplifyd en bevat releases van legendarische artiesten, waaronder Tiësto, Armin Van Buuren, Ferry Corsten, Push, Chicane, Sasha en meer.

Elke 12" is gesigneerd door de artiest, en de opbrengst gaat naar verschillende liefdadigheidsorganisaties, waaronder WWF, Macmillan Cancer Support, en het St. Jude Children's Research Hospital in New York. Hoogtepunten in de collectie zijn onder andere ‘Silence (Tiësto Remix)’ van Delerium met Sarah McLachlan, Sasha's ‘Xpander’ en Chicane's ‘Saltwater’.

De veiling voor elke release in deze nieuwste collectie is geopend en fans kunnen bieden tot de veiling sluit op 8 september. Je kunt de volledige lijst met muziek hier bekijken en jouw bod doen.

De collectie bouwt voort op een reeks liefdadigheidsveilingen die eerder door Amplify'd zijn georganiseerd. Vorige april veilde het bedrijf exclusieve ervaringen met bekende artiesten op EDC Las Vegas 2024, na eerdere veilingen van Danny Tenaglia's muziekapparatuur, een privécollectie van James Bond en meer. Volgens het persbericht is het doel van deze laatste collectie om "klassieke elektronische platen te vieren met echte fans en geld in te zamelen voor liefdadigheid."

Dan Willis, de oprichter en CEO van Amplifyd, zei: "Deze iconische platen hebben een speciale plek in de harten van trancefans en de bredere elektronische muziekgemeenschap. Het samenstellen van dit project was een unieke viering van het historische belang van nummers die verantwoordelijk zijn voor talloze onvergetelijke momenten. Ik ben verheugd dat alle artiesten ermee instemden om deel te nemen en elk hun gekozen liefdadigheidsorganisatie ondersteunen."

Sasha, die in de collectie te vinden is, zei: "Het is geweldig dat Amplifyd 12” klassiekers viert met deze veiling, waaronder mijn eigen Xpander en Scorchio, en geld inzamelt voor goede doelen."

Chicane voegde toe: "Met de opbrengst die ten goede komt aan mijn gekozen liefdadigheidsorganisatie, Macmillan Cancer Support, was ik verheugd om verschillende van mijn klassiekers te signeren voor Amplifyd, waaronder Saltwater en Offshore. Ik hoop dat deze platen een heel speciale plek in collecties vinden."