Skip to main content
April Clare Welsh
25 July 2024, 08:00

Je kunt nu een “raver used bracelet” van € 3.500 kopen bij Balenciaga

"Deze gehavende versie vereist de vaardigheden van een kunstenaar om er een versleten en verouderde look aan te geven"

balenciaga
Credit: Balenciaga

Balenciaga verkoopt een ‘raver used bracelet’ die maar liefst €3.500 kost.

De handgeborduurde armbanden, die lijken op versleten festivalbandjes, zijn gemaakt in Frankrijk en zijn gemaakt met behulp van ambachtelijke technieken die hun oorsprong vonden in de jaren 1850: "zaadsteek, getrokken draadwerk, point de Boulogne, satijnsteek, stengelsteek en voor-en-achter-steek". achterste kettingsteek", aldus de sitebeschrijving.

"Deze versleten versie vereist de vaardigheden van een kunstenaar om er een versleten en verouderde look aan te geven", voegt de flaptekst toe, waarin wordt uitgelegd dat het productieproces een "volledige dag werk" vereist.

Elke armband is volledig verstelbaar en verkrijgbaar in drie kleurstellingen, waaronder roze, zwart en blauw polyester. Bekijk het hier.

De "raver used bracelet" maakt deel uit van Balenciaga's herfst/winter 2024-assortiment, aangestuurd door creatief directeur Demna, die ook een armband bevat die eruitziet als een rol plakband.

Volgens Jing Daily kost de tape-armband $ 3.300 en is het de nieuwste toevoeging aan Balenciaga's memeificatie van mode, die ook handtassen omvat die lijken op pakjes Lays-chips.