Skip to main content
DJ Mag
24 April 2024, 09:00

Hï Ibiza verkozen tot 's werelds nummer 1 club in DJ Mag Top 100 Clubs poll 2024

De Ibiza-superclub staat voor het derde jaar op rij bovenaan onze jaarlijkse lezersenquête over de beste clubs ter wereld

Hi Ibiza

Hï Ibiza is voor het derde jaar op rij verkozen tot 's werelds nummer 1 club in onze jaarlijkse Top 100 Clubs-enquête.

Top 100 Clubs is een viering van de ultieme dansvloeren ter wereld, volledig gerangschikt op basis van stemmen van het wereldwijde publiek van DJ Mag. Dit jaar is er een recordaantal stemmen binnengekomen uit 229 gebieden, waarbij ravers tot aan Vanuatu, Guadeloupe, Bhutan en Groenland hun zegje deden en hun favoriete clubs steunden.

De stemming begon op 9 januari en sloot op vrijdag 15 maart 2024 om 23:59 GMT. De resultaten werden vandaag (donderdag 25 april) bekendgemaakt via een countdown hier op djmag.com en onze sociale mediakanalen.

Voor het derde jaar op rij heeft Hï Ibiza de eerste plaats in onze poll geclaimd. De eerste twee seizoenen van Hï Ibiza, die in 2017 de deuren opende naar de legendarische Playa d'en Bossa-strip op Ibiza, katapulteerden de locatie naar het hoogtepunt van DJ Mag's Top 100 Clubs-poll. De afgelopen drie jaar stond het op de top van deze jaarlijkse lijst. Een non-mover die nu op nummer 1 staat, dus het wordt steeds moeilijker en moeilijker om erachter te komen wat er nog niet is gezegd over het legendarische instituut. De technologisch meest geavanceerde dansmuziekbestemming ter wereld: check. De thuisbasis van de Premier League-residenties van White Isle: check. Een wonder van nachtlevenontwerp: check.

“Ons doel is altijd om de best mogelijke ervaring te creëren. We steken onze hart en ziel in het speciaal maken van elk aspect van onze evenementen, maar het belangrijkste element zijn en blijven onze gasten. Zonder hun voortdurende steun zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Het behalen van de nummer 1 plek in de DJ Mag Top 100 Clubs poll was vanaf het begin een droom, dus het voelt ongelooflijk om deze onderscheiding drie jaar op rij te mogen ontvangen”, aldus Yann Pissenem, CEO van The Night League.

2024 zal het langste seizoen tot nu toe voor de locatie zijn, hoewel in veel opzichten veel hetzelfde is. Het betekent nog steeds vakkundig geprogrammeerde sessies onder leiding van buitengewone selectors, opgeluisterd door baanbrekende gasten, terwijl geïmproviseerde back-to-back sets voor onvergetelijke verrassingen zullen blijven zorgen. En de geliefde sessies en artiesten die deze plek hun thuis noemen, zijn niet voor niets terug. Zoals Black Coffee en zijn uitverkochte soirée, en Afterlife, waar de melodieuze grooves van Tale of Us etherische momenten vormen, versterkt door adembenemende beelden.

De toepasselijk genaamde Future Rave van David Guetta & MORTEN is ook weer terug, en Glitterbox’s kleurrijke, ongegeneerde viering van upfront house en disco is een ander contrast. Ondertussen presenteert Eric Prydz zijn gloednieuwe A/V-show, dit keer bekend als [CELL]. Wat je ook bezoekt – The Martinez Brothers of FISHER – de locatie zal voor en door de gelegenheid worden getransformeerd op manieren die onmogelijk zouden blijken zonder de benchmarkbepalende specificaties van Hï Ibiza. En dat is alleen in het Theater; ga deze zomer naar de Club Room en mensen als Patrick Topping, Paco Osuna, Vintage Culture, Damian Lazarus en Meduza & James Hype zullen hun eigen sonische reizen leiden.

Sprekend over het komende gigantische jaar voor Hï Ibiza, voegde Pissenem toe: “Naast onze ongelooflijke familie van headline-bewoners en wereldprimeurs van baanbrekende artiesten, zullen clubbers dit jaar de multi-room-ervaring als nooit tevoren kunnen verkennen terwijl we omarmen nieuwe technologieën en toonaangevend productie, waardoor de erfenis van Ibiza als een van de beste clubbestemmingen ter wereld wordt gewaarborgd.”

Lees hier de volledige Top 100 Clubs-lijst 2024