Skip to main content
Sarah Ottow
5 July 2023, 12:27

Een terugblik naar MadNes en HutjeMutje

Een gezonde samenwerking tussen eiland, organisatie en artiest

MadNes

MadNes is een vloeiende combinatie van muziek, sport, strand en feest. Een familievriendelijk festival waar je kan kijken naar artiesten en sporters door elkaar heen. Zo kon je dit jaar bij het jaarlijkse festival op Ameland genieten van live-acts van Jett Rebel, Jungle by Night, HANGYOUTH en nog veel meer. 

Of je even wilde uitblazen in het schattigste reuzenrad van Nederland, La Molina, of de hartslag omhoog wilde duwen met een BMX-jump clinic, het concept ‘verveling’ bestaat niet helemaal bij MadNes. Er zijn opvallend veel kleine acts, activiteiten en andere randprogrammering geregeld voor dit kleinschalige festival. Met meer dan 1500 vrijwilligers bestaat het festival uit helpende handen en blije hoofden. Geen voelbare geldmachine, maar een lieve samenwerking.

Een onderdeel van de MadNes dit jaar was Club HutjeMutje. Dit is een collectief dat al 12 jaar lang meedraait in de festival scene en zichzelf nog steeds niet te serieus neemt. Ze houden zich niet bezig met commercie of groei en willen vooral een klein, over-the-top podium bieden aan locale, opkomende artiesten. Zo stond hun tent op MadNes zaterdagavond vol met springende, beglitterde feestgangers in jurken. Op het podium een afwisseling van verraderlijk goede DJ’s, misgelopen huwelijksceremonies, theatrale afleiding en een surprise act van opkomende artiesten Rens, Jaïr en Ome Uncle. Iedereen in jurken, iedereen in sfeer. Voor meer Rens, Jaïr en Ome Uncle luister hier.

MadNes was dit jaar van van 30 juni tot 2 juni met als finale een afterparty in het dorp Nes. Het belooft alleen maar veel goeds voor volgend jaar. Zie voor meer info madnesfestival.nl