Skip to main content
News

Eats Everything soundtracks Nissan Formule E-team met nieuwe single, 'Feeel'

De track is voorzien van geluiden uit de garage van het Nissan Formula E Team, teamradio's en raceauto's

Eats Everything

'Feeel' - vernoemd naar het acroniem 'Formula E Eats Everything London' - is op 11 juli uitgebracht en werd geproduceerd met geluiden uit de garage van het Nissan Formula E Team, teamradio's en Nissan-raceauto's. De opnames werden verzameld tijdens de Monaco E-Prix in mei en verwerkt tot de nieuwe single door de in Bristol gevestigde producer. De single is uitgebracht  in afwachting van de laatste race van het seizoen in Londen (29 - 30 juli).

Over de unieke samenwerking zei Eats Everything: "Ik geloof dat het geluid van de Formule E behoorlijk muzikaal is. Het is een zeer off-key akkoord dat in een melodie niet werkt, maar als een los geluid aanvoelt alsof het constant omhoog gaat, als een shepard-toon of het dopplereffect; het is eigenlijk een audio-illusie."

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas van het Nissan Formule E-team, voegde toe: "Een van de verrassende dingen wanneer mensen de Formule E voor het eerst ervaren, is hoe onderscheidend maar nog steeds opwindend het geluid van de auto's is. Het is misschien anders dan het typische geluid dat mensen gewend zijn van meer traditionele autosport series, maar juist daarom maakt dit karakteristieke geluid het unieker en herkenbaarder."

Hij vervolgde: "Eats Everything was perfect om het geluid van de Formule E tot leven te brengen, omdat hij zo veelzijdig is en niet bang is om tussen genres te bewegen en te innoveren. We hadden iemand nodig die het ware geluid en gevoel van de sport kon vastleggen, en dat is precies wat hij heeft gedaan."

'Feeel' volgt een reeks van 2023 van de Engelse producer en dj, waaronder 'Move (ft. NEZ)', vorige week uitgebracht via Three Six Zero Recordings/Ministry of Sound, en 'Get Up' van februari, met ShezAr. Vorig jaar werkte Eats Everything samen met Fatboy Slim voor de gezamenlijke single 'Bristol to Brighton', geïnspireerd op de woonplaatsen van de Britse producer.

Luister hier naar Eats Everything X Nissan Formula 'Feeel'.