Skip to main content
DJ Mag
17 January 2024, 15:33

DJ Mag Top 100 Clubs 2024 je kan nu stemmen

Onze viering van 's werelds beste dansvloeren is terug

Top 100 clubs 2004

Stemmen is nu mogelijk voor onze jaarlijkse Top 100 Clubs poll. U kunt uw favoriete clubs steunen door hier te stemmen.

Top 100 Clubs is een viering van 's werelds definitieve dansvloeren, volledig gerangschikt op stemmen van het wereldwijde publiek van DJ Mag. Bijna 700.000 geverifieerde stemmen werden geteld in de recordbrekende peiling van vorig jaar, die een van de meest geografisch diverse lijsten tot nu toe had.

De Top 100 Clubs-resultaten van 2023 bevestigden opnieuw de kracht, veerkracht en het voorwaartse momentum van onze wereldwijde elektronische muziekscene. 

De peiling van dit jaar belooft hetzelfde te doen, met stemmen die 10 januari om 12:00 GMT beginnen en lopen tot vrijdag 15 maart 2024 om 23:59 GMT. De resultaten worden op donderdag 25 april 2024 bekendgemaakt, zowel online als in het Britse gedrukte magazine.

Voor het tweede jaar op rij claimde Hï Ibiza de eerste plaats van 2023, waarbij Europa het meest vertegenwoordigde continent op de lijst blijft met 44 clubs. Maar nu de onafhankelijke nachtclubindustrie over de hele linie voor uitdagingen staat, zullen we in 2024 een trendverandering zien?

In de peiling van 2023 wonnen de VS ongekend terrein, dat verantwoordelijk was voor een derde van de 12 nieuwe clubs op de lijst. De New Yorkse megalocatie Avant Gardner & The Brooklyn Mirage brak dit jaar door in de top 10, terwijl de Texaanse hotspot The Concourse Project in 2023 de Highest New Entry-slot in de wacht sleepte.

Canada en Mexico hebben ook hun steentje bijgedragen voor de Noord-Amerikaanse regio, met Montréal's New City Gas die voor het eerst sinds 2016 terugkeert naar de peiling, en Hardpop in Juárez die zich weer aansluit na een onderbreking van 12 jaar uit de top 100 van de peiling. Kan het continent dit momentum in 2024 vasthouden?

Elders bleef Zuid-Amerika stabiel met in totaal 10 inzendingen, waarvan er zes opnieuw uit de clubhoofdstad van de regio, Brazilië, kwamen. De meeste nieuwe inschrijvingen in 2023 kwamen in plaats daarvan uit Azië, waarbij Indonesië twee nieuwe clubs op de lijst bracht, naast één uit Japan, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. Zal het aantal in 2024 blijven stijgen?

Het totale aantal Afrikaanse locaties steeg ook voor het eerst sinds 2014 tot twee, wat een weerspiegeling is van de steeds toenemende aanwezigheid van het continent op het wereldwijde clubpodium. Maar hoe zullen ze het doen in de peiling van dit jaar? De resultaten zijn in handen van DJ Mag-lezers over de hele wereld.

Dus wat worden de trends van 2023? Kan Hï Ibiza de nummer 1 plek vasthouden? Nu het Londense Printworks in de nabije toekomst gesloten is, zou zusterlocatie Ushuaïa Ibiza hun grootste concurrent kunnen zijn? Of zou Amerika de overwinning kunnen behalen met rendementen van voormalige winnaars Echostage of Green Valley?

Zoals altijd hangt het volledig af van uw stemmen. Stem hier.