Skip to main content
Christian Eede
20 October 2023, 17:00

DJ Bone lanceert FURTHER label met twee nieuwe EP's

De dj uit Detroit brengt in zijn eentje een plaat uit, en eentje van de in Glasgow gevestigde producer Yeti Mind Tricks

DJ Bone

DJ Bone gaat zijn nieuwe label, FURTHER, lanceren met de release van twee EP's.

Een daarvan, 'The Portal', bevat vier nieuwe tracks van DJ Bone zelf, terwijl de andere, 'We Ain't Like Them', muziek bevat van de in Glasgow gevestigde producer Yeti Mind Tricks, die in 2022 onder de aandacht van Bone kwam via een paar EP's die hij uitbracht op het Motech-label van DJ 3000.

De lancering van FURTHER komt er nadat de Detroitse dj de beslissing nam om zijn Detroit-label na 25 jaar te sluiten. Beide EP's verschijnen op vrijdag 27 oktober.

Het label deelt zijn naam met het nieuwste album van DJ Bone, evenals de partyserie die hij de afgelopen drie jaar heeft gerund in de club RADION in zijn nu thuisbasis Amsterdam. De locatie organiseert morgen (zaterdag 21 oktober) de nieuwste editie van Bone's jaarlijkse Homeless Homies ADE-inzamelingsactie en kaartkopers voor het evenement krijgen de kans om vooraf te luisteren naar beide aankomende releases op FURTHER.

In een verklaring zei DJ Bone: "Ik besloot om mijn nieuwe label, FURTHER, af te trappen met een release van Yeti Mind Tricks getiteld 'We Ain't Like Them', vanwege die woorden die tijdens het nummer werden uitgesproken. Yeti stuurde het me als demo en na het een paar keer uitgespeeld te hebben wist ik dat dit meer was dan een track: het was een rauwe en to-the-point beschrijving van mezelf en de hele FURTHER crew.

De tweede release zal van ondergetekende zijn. 'The Portal' EP betreedt voor mij nieuw terrein en markeert de spannende lancering van dit streven om dingen verder te brengen dan ooit tevoren."

Lees hier het cover interview van DJ Mag met DJ Bone, gepubliceerd in april van dit jaar.